I en fjern, fjern galakse. Langt væk fra alt hvad du ellers normalt kender til. Langt væk fra alt hvad du før har troet muligt. Helt derude hvor tid og rum pludselig synes at stå stille. Det er lige dér, at du støder på “Mestarin kynsi.”

I dag er du inviteret med ombord på Oranssi Pazuzus’ nyeste og aller helvedes syrede vanvidstrip.

Det femte fuldlængde album “Mestarin kynsi” er samtidig også det første på Nuclear Blast. Og tro nu ikke, at bare fordi Oranssi Pazuzu nu er havnet på verdens største metallabel, at de så har skruet ned for vanviddet.

For bare rolig. Det har de ikke. Tværtimod.

“Mestarin kynsi” er kaos på kaos. Trippet, flippet, syret og rasende energisk igennem pladens blot 6 sange. Det er et sammensurium af lige dele psykedeliske udladninger, arrig black metal og spacerock. Oranssi Pazuzu tager os derud hvor det kan være svært at bunde. For det utrænede øre kan det hele virke som én stor rodebutik. Men lad dig ikke snyde.

Der er orden i kaoset. Men det skal gøre ondt. Gu’ fanden skal det gøre ondt! Oranssi Pazuzu tager trods alt fat om to af musikhistoriens mest ekstreme og syrede stilarter og mikser det sammen i deres eget tag på nyere ekstrem metal. Sådan ville det nok lyde hvis sorte 90’er-Norge åd en helvedes masse LSD, eller svampe, alt i mens de brændte kirker ned.

Et yderst farverigt black metal trip er lige præcis sådan Oranssi Pauzu fremstår på “Mestarin kynsi”. Der er fuld drøn på og det hele bliver egentlig blot forstærket af de mareridts fremkaldende gentagelser fra de elektroniske beats og trippede synths. F.eks på et nummer som den tranceskabende og nærmeste direkte “uhyggelige” “Uusi Teknokratia” eller det afsluttende vanvid på “Taivaan Portti,”  Det er så syret. Det er så fedt!

Det her er musik der kræver en masse af lytteren. Det er ikke for alle. Men er du klar på at lade dig blive udfordret, så tag endelig kampen op. Når du først kommer igennem muren af støj og finder dig til rette i finnernes syrede univers, ja så vil en farverig verden åbne sig for dig. En farverig verden fyldt med skrig, rædsel og kaos. Og det er jo egentlig ikke så skidt igen!

Opsummering:  Så syret! Så ekstremt! Så Oranssi Pazuzu!

Lyt specielt til: “Uusi Teknokratia” , “Taivaan Portti,”

For fans af: black metal og syre/space rock