Efter tidligere store succeser med bands som Finntroll, Skalmöld og Wintersun er Gimle klar med endnu et brag af et folk/viking-metal arrangement i den gamle vikingeby!

Der skal fejres vintersolhverv på Gimle i Roskilde d. 19 december og dét er i selskab med TÝR, Svartsot og Vanir og så et helt særligt blót ritual!

Det er efterhånden et par år siden Týr sidst har været forbi landet. Nu kommer de endelig som headlinere!
Med “Hel”, har bandet fra øerne mod nord, givet endeflere ubestridelige beviser for at de står i fortroppen for Skandinavisk metal.

Deres 8. fulde album er en samling af hensynsløst melodisk og uimodståelig overbevisende progressivt folkemetal, der straks giver genklang hos enhver der har fulgt bandet I de to årtier af deres karriere.

Inden Týr går på scenen er der rig mulighed for at få svunget nakkemusklerne når både Vanir og Svartsot river Gimle fra hinanden endnu engang!

Blastbeast står for efterfesten og vender våbenskjold til den lyse morgen, så overvej lige at forlænge ferien med en dag ligesom os, så du kan slås med, til lyset endnu engang rammer os!

Her til sidst lader vi Gimle selv få ordet:

“Det er tid til Vintersolhvervsblòt og aftenens gode er Mou fra Solbjerg Blótlaug.

Pak dit største horn og stram dit styrkebælte. Det er tid til vintersolhvervsblòt. De gamle magter vil blive kaldt, og der skal drikkes til deres ære og styrke. Det store horn bliver hævet mod himlens mørke.
Kom og mærk kraften fra Regin på denne lange mørke nat. Løft dit krus og fest med de gamle. Den lifligste drik vil flyde i rigelige mængder og musik og fest vil følge. Hil dig, der vil være med. Velkommen til blot. Hil Regin.”

Billetterne er allerede nu gået i salg og kan købes via link