Uriah Heep. Amager Bio. Foto: Jannie Ravn Madsen

For Uriah Heep var det intet problem at starte en fest på en mandag!
Anmeldelsen er skrevet af Jannie Ravn Madsen

Vi trådte ind i en fyldt sal i Amager Bio en højhellig mandag, hvor slutningen af Royal Hunt’s koncert var godt i gang. Der var en god stemning i salen, men dog virkede det ikke som om, at Royal Hunt virkelig var det, som publikum for alvor var kommet for.

Det var derimod Uriah Heep.

Uriah Heep trådte ind på scenen som om, det var deres egen dagligstue. Helt fra starten var det svært at vurdere om det var bandet eller publikum, der var mest på. Uriah Heep lagde stærkt ud med ‘Grazed By Heaven’ til stor begejstring for både det unge og ældre segment. Bernie Shaw er intet mindre end en formidabel frontmand, med en spilleglæde og attitude, der bare smitter. Han fylder scenen ud med masser af energi og har en rigtig god kontakt med publikum, der elsker hans lidt hæse rock ‘n’ roll stemme. Han formåede at få publikum til at glemme, det var mandag. Han nævnte da også et par gange, at vi bare kunne feste igennem, fordi “Uriah Heep doesn’t do Mondays. It’s Friday today!”.

Uriah Heep. Amager Bio. Foto: Jannie Ravn Madsen

Generelt er de ældre gutter i Uriah Heep indbegrebet af fed rock, der leveres med store smil og ekspertise hele vejen rundt.

Godt nok er der kun et enkelt originalt medlem tilbage, i form af leadguitarist, Mick Box, men de spiller som om, de var født til at spille sammen i lige præcis Uriah Heep. Publikum kvitterede med høje tilråb og fællessang og Amager Bio forvandledes til en regulær rockfest af den slags, man håber aldrig stopper. Det skulle den desværre, MEN vi fik den bedst mulige slutning. Vi havde endnu ikke fået all-time hittet ‘Easy Livin’, da bandet annoncerede ‘Lady in Black’ som sidste nummer. Herefter begyndte publikum at synge Easy living til den tomme scene og som det nu skal være, kom de selvfølgelig tilbage med endnu et nummer – ‘Sunrise’. Det gav selvfølgelig anledning til mere fællessang, hvorefter vi endelig fik forløst spændingen til ‘Easy Livin’. En kogende sal blev afslutningen på en sublim koncert, hvor der bestemt ikke blev lagt op til at man skulle hjem i seng.