På den sidste dag kan det godt være ekstra hårdt at få folk i gang på Roskilde. Så når festivalen vælger at starte ude med The Armed klokken 14.15 på Pavilion virkede det som et fornuftigt valg. Med stærke forventninger til et kaotisk hardcore show indfandt undertegnede sig foran scenen.

Foto: Alexander Kolby

Fra starten så det hele lidt anderledes ud end “normalt”. På scenen befandt sig, udover instrumenter, et opslået camping bord, meget lig et vi havde nede i vores lejr i campingområdet. Ved bordet sad en lille blondt dame og en stor mand i camouflagetøj, som mest af alt lignede en stor busk. Koncerten startede på fuld smadder og allerede inden første nummer har frontmanden indtaget gulvet, og starter lidt moshpit med publikum. Han bevæger sig rundt mellem og ind i folk, hælder øl udover sig selv, ”stjæler” kort et barn (som dog pænt bliver leveret tilbage), og samtidig joiner den føromtalte dame også publikum og danser hyggeligt rundt i pitten og viser sig at synge en dejligt råbende anden vokal.

Manden iført camo har kun én funktion. At gå rundt i pitten og kramme publikum, tage billeder med dem og generelt bare skabe god stemning. Et par publikummer fik også en riddetur på den rare mand. Lyder det fjollet? Kaotisk? Utilregneligt? Godt, for det var det!

Størstedelen af koncerten befinder frontmanden, kvinden og kramme-manden sig på gulvet og fester med publkum, ingen ved rigtigt hvad næste skridt er og publikum deler sig lidt i to – dem gerne vil ind og tumle med frontmanden, og alle de andre der holder en sikker afstand til dem. At frontanden (ja, sorry, det er stort set umuligt at finde nogle navne på medlemmerne) undervejs får sig slået til blods gjorde det ikke mere tillokkende at komme i nærkontakt med ham.

Hele dette kaotisk totalteater bliver ledsalget af en omgang voldsom hardcore af den slags som du heller aldrig helt ved er på vej hen. På den måde danner musik og show en mærkelig symbiose og får skabt noget unikt. Ikke at jeg altid forstår hvad der sker, men det efterlader en med en wow-følelse. Ikke alt der kommer fra scenen er lige godt, men det er en af den slags opblevelser, som Roskilde Festival gør så godt! The Armed får bevist, at de live er et band man virkelig bør se hvis muligheden byder sig, da showet de lægger for døren giver noget man 100% ikke kan få fra en plade derhjemme. Noget der er svært at sætte ord på, men et show man vil huske i lang tid og tænke “fuck det ville jeg gerne opbleve igen”.