Misery Index på Roskilde Festival 2019

“Tak fordi I har valgt at holde en pause fra “The Clan””!

Ordene kommer fra Jason Netherton og var en tydelig adressering til de af os, der havde valgt at bruge vores fredag aften på Roskilde i selskab med deathmetal/grindcore ekstremisterne i Misery Index frem for Wu Tang Clan, der eftersigende skulle have spillet en lettere ligegyldig koncert, med alt fra Nirvana covers og lagkager, på Orange Scene.

På Pavilion blev der derimod tæsket igennem fra start til slut i den godt og vel time lange koncert. Et sand musikalsk voldsorgie, hvor særligt trommeslager Adam Jarvis (Pig Destroyer, Scour m.fl) stod ud, som koncertens helt store indpisker, med sit fantastiske trommespil.

Det her var eddermame nakkeknusende. Der blev delt musikalske knytnæver afsted i et lækkert dynamisk lydbillede, der bestod af lynhurtig fræs og tunge, tunge groovy stykker. Nok til at kunne få sat gang i endnu en solid pit under teltduen.

“RosKILLS!!” udbrød en tydeligt feststemt Netherton, da pitten for alvor var kommet i kog.

Det her er et band der mestre det komplekse, men samtidig formår at bibeholde det simple udtryk. Kombinationen af de to er en sikker vinder og Misery Index var endnu en sejr for metallen på Roskilde Festival 2019!