MMF 2019. Foto: Jannie Ravn Madsen

Sidste dag på Metal Magic er altid fyldt med en blanding af forventning og en følelse af, at det er gået alt for stærkt. Man synes godt, man kunne bruge en dag mere, men efter sigende er det afprøvet (før min Metal Magic tid) og det gik ikke, fordi baren var for billig. Folk kunne simpelthen ikke drikke mere?! Det lyder som en fest. Til det vil jeg bare sige; baren er stadig billig, bandsne er stadig interessante og du er altid garanteret en fed fest!

 

Reportagen fra årets Metal Magic Festival er skrevet af Blastbeast.dk fotograf Jannie Ravn Madsen

Deadflesh 

Deadflesh er efterhånden nogle gamle kendinge og de har spillet vidt og bredt i det danske land. Jeg har også set dem nogle gange og de plejer at levere en ret fed dødsfest – uanset om man er til død eller ej.

Deadflesh er blevet rost for deres koncerter og ekspertise ud i old school dødsmetal. Denne gang er ikke nogen undtagelse. Der er fra starten smæk å’ og det er ingen hindring, at solen brænder som en ovn allerede til middag. Det er tydeligt, at Deadflesh er erfarne musikere og de belønnes også rigeligt af vilde heavyhoveder, der opfører sig som var der no tomorrow i pitten. Den følelse kan man også godt lidt få, for der er dommedag over Deadflesh’s musik, på den helt rigtige måde.

 

 

 

Shamash

Shamash. Foto: Jannie Ravn Madsen

Shamash er nok det band, der overraskede mig mest på Metal Magic i år. Så vidt jeg ved, har de kun spillet en enkelt koncert før på Posten i Odense (men hæng mig ikke op på det!). De er i hvert fald ganske nye, og derfor er det svært rigtigt at forvente noget.

Det fik Shamash hurtigt lavet om på! De formåede helt fra starten at opbygge en forventning med en sublim indlevelse fra hele bandet, hvor de tog publikum med ind i deres okkulte verden af black metal. De spillede godt sammen og selvom de primært spiller black metal, fik vi også dødsmetal og melodiske passager, der giver en fed afveksling. Teltet summede af energi og der kom flere og flere til, så jeg tror ikke, jeg var den eneste, der blev vundet over. Jeg glæder mig til at se Shamash igen – måske på hjemmebane i København næste gang?

 

 

 

Tainted Lady 

Det er blevet tid til en omgang rock ‘n’ roll med Tainted Lady. Det er forfriskende med noget rock, men desværre bliver koncerten aldrig det helt store hit. Der er ikke mange, der møder op, muligvis fordi solen bager og folk søger skyggen fremfor openair scenen. Tainted Lady spiller som sædvanlig en god koncert, men lige i dag er de ikke helt oppe på samme energiniveau, som jeg har oplevet før og med den manglende entusiasme blev det desværre en kedelig affære.

 

 

 

Source

Source. Foto: Jannie Ravn Madsen

Svensk heavy/power lyder umiddelbart godt i mine ører, og Source har da også et par interessante numre. Primært lyder de dog ret ensformigt og der er heller ikke meget aktion fra bandet at komme efter. De er temmelig stillestående og virker lidt som om de enten er nervøse eller ikke rigtig ‘gider’. Deres forsangerinde/guitarist Julia Von Krusenstjerna er dygtig, men virker til at have lidt problemer med at nå især de dybe toner. Det bliver spændende at se deres udvikling, men koncerten på Metal Magic kunne have været bedre.

 

 

 

Tongues

Tongues var lidt af en overraskelse for mig. Jeg kendte dem ikke så godt, andet end de spiller doom og ‘en blanding af genrer’. Jeg er ikke den store doom fan, men Tongues var lige så meget black og blandingen fungerede ret godt under den mørke teltdug, der delvist lukkede lidt af sollyset ude. Der var fuldt hus og deres blanding af genrer gjorde, at det aldrig var kedeligt at lytte til dem. Vokalen var dejligt varieret med skrig og growl, og det blev godt nok liiiige tungt nok for min melodiske side, men det var slet ikke skidt og vigtigst af alt en virkelig interessant blanding af genrer.

 

 

 

Vulture 

Vulture. Foto: Jannie Ravn Madsen

Vulture’s speed metal får en varm velkomst og de spiller da også så loftet (eller himlen i dette tilfælde) er ved at løfte sig. Men de har lidt at leve op til efter Armory’s magtdemonstration. Vulture får virkelig sat gang i masserne og det er en fest, ingen tvivl om det. De spiller hurtigt, godt og uden nåde. Thumbs Up herfra, men de slår ikke Armory, der lige gav den et ekstra hak med energien og bare formåede at nå publikum på et dybere plan.

 

 

 

Medieval Steel

Medieval Steel. Foto: Jannie Ravn Madsen

Det var virkelig nogle klassebands her lørdag og for en melodielskende powerpige som mig, var Medieval Steel en af de bedste koncertoplevelser for mig. De tog os med tilbage til middelalderen, til en episk tid med storladne melodier, solide riffs og en lækker, ren vokal.

 

 

 

 

 

 

Ved Buens Ende

Ved Buens Ende. Foto: Jannie Ravn Madsen

Her blev det for alvor spændende. Ved Buens Ende har nærmest opnået kultstatus i undergrunden. De har også fået en masse opmærksomhed forud for deres koncert på Metal Magic, forståeligt nok, for det er deres første koncert i 25 år. Det betyder også, at pladsen summede af forventning op til koncerten og et vist pres blev lagt på bandet. Heldigvis blev forventningerne indfriet. Man kunne frygte at bandet ikke var helt på toppen, men det var intet at frygte. Deres eksperimentelle black metal gik lige i hjertet på Metal Magic, der fik en koncert, de sent vil glemme og en oplevelse som få har fået før. Den her koncert vil gå ned i historien.

 

 

 

Archangel

Archangel. Foto: Jannie Ravn Madsen

Efter en række af virkelig gode koncertoplevelser er enden (desværre) nær. Traditionen tro slutter Metal Magic Festival af med en række covernumre. Archangel står for underholdningen og så er det desuden deres debutkoncert. De får spillet publikum (endnu mere) varme med Misfits numre og vild energi i teltet. 3 af de 4 bandemedlemmer er fra nu pensionerede Impalers og det kan mærkes, de er vant til at spille sammen. Archangel gjorde det godt og kan opleves til Copenhagen Metal Fest i september, hvor det bliver deres egne sange, man kan opleve.

 

 

 

Tak for denne gang Metal Magic! Som altid en kæmpe fornøjelse og dygtigt crew. Jeg lever endnu, så vi ses næste år til endnu en omgang metal i Jylland!