The Vintage Caravan i Pumpehuset 2019

Der var lagt i ovnen til en seriøs omgang retro rock, da de islandske vulkan rockere i The Vintage Caravan gav den gas i Pumpehuset! 

På trods af den unge alder fra trioen i The Vintage Caravan, er det efterhånden et band med voldsomt meget rutine. Ikke mindst på baggrund af de fire fuldlængde albums de har udgivet, men så sandelig også for deres lange og gentagende tours.
Det er dog efterhånden længe siden, at bandet sidst har været i Danmark. Hvor de tidligere faktisk har spillet ganske mange koncerter på dansk jord. Bl.a. på Roskilde Festivalen i 2015 og div. klubber, så er det ikke meget vi har set til dem. Hypen for The Vintage Caravan i Danmark er måske ikke så stor og det smittede åbenlyst også af på aftenens fremmøde i Pumpehuset, som ikke just var det største. Desværre.

En lidt under halv fyldt lille sal er ikke voldsomt meget, så noget tyder på, at bandet igen bør få et større fokus på Danmark. For der er ingen tvivl om, at spilleglæden oser ud af islændingene. Mange flere burde bare opleve det. F.eks kan man undre sig over, at Copenhell endnu ikke har taget fat i The Vintage Caravan, som er en åbenlys booking, istedet for gentagende travere som eks. Clutch? De ville passe perfekt på Copenhell.

Nå men.. Hos The Vintage Caravan gælder én ting og det er at komme så langt ud over scenekanten som muligt. Og det skal jeg love for at trioen ført an af Óskar Logi Ágústsson gjorde denne aften i Pumpehuset. Mange folk eller ej. Det er en sand fryd, at opleve en musiker, der kan sit håndværk SÅ godt som Ágústsson, når han trykker den ene sole af efter den anden. Heldigvis er han ikke en guitarist der kun viser sin dygtighed igennem de hurtige passager. Han har samtidig også en forståelse for feeling og er ikke mindst en dygtig sangskriver. Det er et nummer som den smukke “Innerverse” et glimrende eksempel på.

Som helhed er The Vintage Caravan en trio, med en forståelse for rocken som ganske få. Det er en fed blanding af classic hard rock, med både stoner og progressive elementer, der skaber en ganske unik lyd i en eller velbevandret genre.

I Pumpehuset fik vi en tætpakket setliste med det bedste fra de seneste albums. En god fordeling mellem både nyt og gammelt, hvor sange som “Reflections”, “Babylon” og “Midnight Meditation” vandt som noget af det bedste denne aften. Hvad der, pga det svage fremmøde, virkede som en svær opgave for The Vintage Caravan i løbet af koncerten udviklede sig til en decideret fest mod slutningen, da “Craving” satte i, som det der skulle være aftenens sidste nummer. Men crowden ville have mere og for første gang på denne tour gik Vintage-drengene rent faktisk på scenen igen med “Hidden Streams”, efter tilråb fra publikum.

Fed aften i Pumpehuset! Og kom nu for helvede på Copenhell!