Sommerens mest farverige udgivelse stod d’herrer og d’damer fra svenske The Night Flight Orchestra for. “Sometimes The World Ain’t Enough” sprudler af summer-vibes, feel-good-stemning og lækker melodisk rock… Og det er naturligvis svensk.

Vi lovpriste forgængeren “Amber Galactic”, da den i maj 2017 udkom på Nuclear Blast. Den ene melodiske AOR rock perle efter den anden stod for tur, på The Night Flight Orchestra’s tredje udgivelse (den første på Nuclear Blast). 

Og nu, allerede et år efter er Björn Strid (i ved ham fra Soilwork) og Sharlee D’ Angelo (kendt fra Arch Enemy) og resten af The Night Flight Orchestra på vingerne igen med opfølgeren “Sometimes The World Ain’t Enough”. 

Lad det gerne være sagt med det samme: Nej, “Sometimes The World Ain’t Enough” når ikke samme højder som “Amber Galactic.” Men mindre kan da bestemt også gøre det. Svenskerne kører fortsat AOR stilen fuldt ud og hvis du er glad for navne som Boston, Toto og Kiss og endnu ikke er hoppet ombord på The Night Flight, så er det satme på høje tide.  

På “Sometimes” bliver vi mødt af 12 veldrejede skærringer, der dog ikke helt når samme hit-mæssige kvaliteter som forgængeren. Men der er bestemt undtagelser.

“Paralyzed” er en flabet disco-rocker i bedste Night Flight stil. Et groovet tema og et nærmest vulgært catchy omkvæd. Igen – er der noget svenskere kan, så er det eddersatme, at skrive de dér omkvæd!! 
Ingen tvivl om at “Paralyzed” nok skal stille sig sikkert i rækken af hits til de kommende Night Flight koncerter. 

Denne kan så passende dele plads med den super corny og alligevel så fantastiske powerballade “Lovers In The Rain”. En melodisk fuldtræffer, der med sin temmelig vemodige stemning, står som en afbrækker til den ellers så festlige party rock. Ikke at det er en skidt ting! Tværtimod! 

Ellers virker det lidt som om, at bandet har kørt den af på automatpiloten. Og numre som “Moments Of Thunder” og “Can’t Be That Bad” virker som unødvendigt fyld. Heldigvis kommer de dog stærkt tilbage med den afsluttende “The Last Of The Independent Romantics”. En 9 minutter lang progrocker – atter med et suverænt melodisk tema, bygget flot op igennem hele nummeret, der stiger i intensitet, jo længere igennem sangen vi kommer. 

En perfekt afslutning på et lidt blandet album, der bestemt har sine klare højdepunkter, men som ikke helt når op på sidste års magtdemonstration af en rock-plade med “Amber Galactic”. 

Og husk så at se The Night Flight Orchestra, når de d 24 august indtager Stengade i København!

Opsummering: Flyveren er atter lettet og med ombord er der bundsolid party rock! Kaptajnen hedder Björn Strid og med ham og resten af The Night Flight Orchestra får vi på “Sometimes The World Ain’t Enough” serveret en omgang melodisk AOR af bedste skuffe. På en plade der ikke helt når op i de samme høje luftlag som “Amber Galactic”. Men mindre kan dog også gøre det. Og sange som “Paralyzed” og “Lovers In The Rain”, står som to af de fineste øjeblikke og vil forhåbentlig være at finde, til de kommende shows med The Night Flight Orchestra.  

Lyt specielt til: “Paralyzed”, “Lovers In The Rain”, “The Last Of The Independent Romantics” og “This Time”. 

For fans af: Boston, Kiss, Journey & Toto…… og Soilwork??

The Night Flight Orchestra – “Sometimes The World Ain’t Enough” udgives på Nuclear Blast