Pigs X 7 på Roskilde Festival. Foto: Jannie Ravn Madsen

Et af de bands der havde fået æren af at åbne en af de mindre scener på årets Roskilde Festival var det britiske stoner/doom metal bands Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, der gav Gloria scenen et godt skudt fuzz!

 

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs er måske ikke et navn som mange nikker genkendende til, ej heller inden for doom/stoner subgenren. Men ikke desto mindre er Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs et navn som absolut bør holdes øje med! Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs har ikke meget materiale bag sig, men mest nævneværdigt udgav de pladen “Feed The Rats” tilbage i 2017, og dertil har Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs også en del nyt på vej, som vi ligeledes fik en smagsprøve på denne dag!

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs var som nævnt før ikke et band mange kendte forinden, men alene navnet “Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs” lod til at få mange til at slå øjnene op. Dermed var fremmødet til Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs faktisk ganske hæderligt denne aften på Roskilde Festivals første egentlige musikdag! Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs fik bestemt også vist deres værd som et band man bør holde øje med, og Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs tunge grooves og bluesede riffs gik rent ind, omend det hele både blev en monotont til tider. Dog fik Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs hevet godt og grundigt op i folk, specielt under nummeret “Sweet Relief” fra førnævnte “Feed The Rats” samt med det nye nummer “Cake Of Light”, der fik gang i en solid gang headbanging og moshpit oppe foran scenen. Og Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs lod også til at æde denne respons op råt!

Pigs x 7 på Roskilde Festival. Foto: Jannie Ravn Madsen

Specielt frontmand Matt Baty skal også fremhæves som en fantastisk indpisker i Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, der med sit blegfede og bøvede britiske fremtoning fik sat lige dele rowdiness og “fuck it all” stemning blandt publikum. Det var dog heller ikke uden tekniske problemer at Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs fik kørt koncerten i hus og guitarene lod under det meste af showet at forvolde en del problemer, både teknisk og volume mæssigt. 

Alt i alt en godkendt koncert herfra, og kommer Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs til landet igen, så skal jeg helt sikkert ind og se Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs igen!

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs.