Myrkur på Roskilde Festival. Foto: Jannie Ravn Madsen

Myrkur er kommet langt – meget langt – siden hun debutterede på selv samme scene, hvor hun stod i går. 

Myrkur’s koncert i 2015 bør vi nok ikke køre mere rundt i. Derfor var det befriende, at en af dansk metals fineste artister lige nu, kunne vaske den grimme, grimme plet væk, med en flot koncert natten til lørdag på Pavilion.

Hun har stået på de største scener. Nu var Myrkur tilbage på Roskilde Festivalen. Denne gang som en helstøbt artist, med et sangkatalog, der nu kan bære den hype Myrkur har fået i de tidlige år. Nu er hun der hvor hun skal være, med et stramt spillende band og nogle flotte sange. 

Hendes sange har fået en større og større feeling af rendyrket folk snarere end egentlig hårdtslående black metal. Der er ikke meget growl tilbage hos Myrkur, men derimod står hendes smukke clean vokal, som det stærkeste element og det gjorde den også til denne koncert fredag på Roskilde. Dét ikke sagt, at jeg ikke savnede noget mere growl. For det gjorde man. Hendes clean vokal står nemlig stærkest i kontrast med det grimme og aggressive udtryk. 

Myrkur på Roskilde Festival. Foto: Jannie Ravn Madsen

Ingen tvivl om, at hun har en fantastisk smuk vokal og i samarbejde med det kaotiske lydbillede er den på én gang både dragende og betagende, når hun giver sig i kast med sange som “Onde Børn” og “Skøgen Skulle Dø”. 

Men lige da koncerten skulle til at peakede, var den slut efter godt og vel 50 minutter. Vi kunne sagtens have brugt mere. Det fyldte Pavilion ønskede hende i hvert fald tilbage. Det skete desværre bare ikke.

Nu kan vi istedet vente på at høre hendes stemme igen lørdag på Gloria.