Dead Cross. Foto: Martin Horn Pedersen

Efter Skeletonwitch havde vækket os alle fredag,  var det blevet tid til en såkaldt supergruppe nemlig Dead Cross med Mike Patton(Faith No More og alt muligt andet) & Dave Lombardo (Slayer) som de helt store stjerner, mens resten af gruppen består af Retox medlemmer, der mere naturligt kommer fra hardcoren.

Anmeldelsen er skrevet af Martin Horn Pedersen

Med Dead Cross er det netop en hardcore gruppe vi har med at gøre, så det var spændende at se hvor mange og hvem der ville dukke op på Avalon.

De første mennesker jeg mødt og talte med, som også skulle se showet, kom klart for se girafferne. De kendte ikke rigtigt til Dead Cross, men kendt naturligvis både Patton og Lombardo.

Koncerten sparkes solidt i gang. Ikke noget pis med et fint scene show eller en flot opsat scene. Nej, gutterne her spiller hardcore. Så det var musikken, der måtte tale sit eget sprog. Ikke engang et backdrop var der blevet sat op.

Men Dead Cross er derimod dygtige musikere og Mike Patton får vist, hvor fantatisk en sanger han vitterligt er. Nu også som hardcore sanger. Han leger med vokalen via simple effekter og mest af alt ved hans møde at synge på. Han holder gang i scenen og sikre, at kontakten er der mellem bandets medlemmer. Og det smitter af på publikum. Særligt når Lombardo får lov til at tæske løs bag trommerne. 

Nok opfinder Dead Cross ikke just den dybe tallerken i hardcoren på nogen måder. Det er meget lige på og hårdt, men måden musikken leveres på er i top og Pattons vokal giver altså bare noget ekstra live.

Da bandet desværre ikke har så meget materiale endnu, bliver der også plads til lidt underholdning fra scenen. 3 gutter fra publikum kommer på scenen. Hver har de deres særlige kendetegn, der bliver pointeret af Patton.  En ”King Diamond guy”, ”en gang guy” og en ”vice guy”, hvilket vil sige tre drenge med hhv. skæg og corps paint, én med en elefant hue og én i en blomstret skjorte og solbriller. Det endte i en meget mærkelig dance-of, inden Pattons tanke om, at de skulle stage dive fra scenen og ud i publikum(der er pænt langt at hoppe, skal vi hilse at sige), blev stoppet af en “voksen” fra Roskilde Festivalen. 

Det var mærkeligt, men sjovt og passede perfekt ind i den totale Roskilde-stemning. Dead Cross gør hvad de vil, og det her var måske nok ikke det mest ”hardcore” move, men hey hardcoren kommer ud af punken og regler er til for at blive brudt.

Derefter fortsatte bandet med resten af deres numre, for til sidste at tage lidt mere pis på publikum da Lombardo spiller starten af ”Raining blood”, for derefter at gå direkte over i omkvædet på”Epic”.

Det var dog ikke slut endnu. For forsangeren fra ”Touché Amoré” springer på scenen og sammen med Dead Cross får vi en omgang med ”Nazi Punks Fuck Off” af Dead Kennedys, at slutte af på. På den mest punkede måske, gav Dead Cross publikum en totaloplevelse, denne eftermiddag på Roskilde Festival.