Dream Evil. Nordic Noise 2018. Foto: Weiss

The dragon slayers indtog Halmtorvet 9 forleden til Nordic Noise. Det er mange, mange år siden Dream Evil sidst gjorde dét i København.

 

I nyere tid har Dream Evil nemlig kun nedlagt drager i landet mod vest (Jylland), hvor svenskerne har draget i kamp på hhv. Royal Metal Fest og Aalborg Metal Festival de seneste par år. 

På Nordic Noise stod de som festivalens absolutte hovednavn lørdag aften. Desværre også som det navn, der var mest forsinket. En halv times udfordringer med teknikken drillede bandet, der dog tog det med oprejst pande og gik til det power metalliske stål, da de omsider stod på scenen.

Dream Evil guitarist og sangskriver Fredrik Nordström er en af de vigtigste producerer indenfor genren. Hans produktioner for navne som Hammerfall, Dimmu Borgir, At The Gates,  Arch Enemy, In Flames og Opeth er legendariske for deres vellyd. Desværre skulle netop lyden lige justeres ind, før Dream Evil for alvor kunne give los, med deres 80’er heavy inspirerede power metal denne aften. Sanger, Niklas Isfeldt, lå for lavt i mixet i de første to sange, men da dette var blevet korrigeret, kunne bandet ganske let, få gang i festen. 

På plade lyder Dream Evil simpelthen pisse hamrende godt. At kunne opnå det live, og særligt på et SÅ lille sted som Halmtorvet 9 er en udfordring. Men Dream Evil klarede dette overraskende godt. Det lød massivt og hårdtslående, samtidig med, at de helt store melodier fik lov til at udfolde og forplante sig, blandt de mange i publikum denne aften. Der blev sunget – og ja – ligefrem brølet med, på de klassiske sange fra bagkataloget.

Om bandet ligefrem virkede farligt energiske? På ingen måde. Det her var nærmest en hyggestund med Dream Evil, med en Niklas Isfeldt, der brugte lige lovligt lang tid nok, på ingenting mellem numrene. Dette hev energien ud af en ellers ganske habil fest, der peakede stort, da bandet satte i med det afsluttende trekløver “The Chosen Ones” , “Chasing the Dragon” og den uundgåelige “The Book Of Heavy Metal.” 

En solid fest, fra et et hovednavn, der hyggede sig gevaldigt på scenen, men som lige skulle i gang!