Stone Sour. Vega. Foto: Rasmus Ejlersen – www.rasmusejlersen.dk

Så er dagen kommet hvor Roskilde omsider kan råbe “fuldt hus” til sommerens store festival. Tidligere er navne som Nine Inch Nails, Watain, Dead Cross og Heilung blevet offentliggjort og nu kan festivalen så røbe at følgende kommer forbi Dyrskuepladsen til sommer:

Størst i denne omgang må være Stone Sour. Et band der ikke har spillet Roskilde Festival siden 2003!  Det bliver intet mindre end et fantastisk gensyn, med en af hard rockens absolut største og bedste frontmænd, når Stone Sour med Corey Taylor i front, sætter gang i den helt klassiske rockfest på Roskilde Festival 2018! 

Fest bliver der så sandelig også, når Roskilde Festival kan præsentere en af de helt sjældne koncerter med Dark Tranquility på dansk grund. Med disse melodøds legender har Roskilde sikret sig endnu en koncert med et band fra Göteborg på en festival, hvor også In Flames, Soilwork og At The Gates tidligere har haft stor succes. 

Er du glad for thrash bør tilføjelsen af Skeletonwitch bringe glæde. Disse blackened/thrashere har et nyt album på vej, så mon ikke vi kan forvente en del nyt på sommerens festival? Det kommende album produceres i øvrigt af Kurt Ballou (Converge).

Ingen Roskilde uden en omgang stoner rock. Det siger sig selv. Dette er efterhånden blevet en “Roskilde classic”. Og med engelske Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs fortsætter den stolte tradition ud i de helt tunge og beskidte riffs. Er du glad for Black Sabbath, Motörhead, Hawkwind og Sleep er der selvsagt mødepligt! 

Tyngde og mørke er der så sandelig også rigeligt af hos fantastiske LLNN, der kommer til Roskilde Festival med en efterhånden stor portion liveerfaring som band. Danskerne tager nemlig snart på en omfattende  tour med Bison, der også bringer dem forbi Roadburn og Desert Fest London. 

LLNN er dog ikke det eneste hårdtslående dansk band på plakaten denne morgen. Der skal syres ud i det vilde rock, når Fribytterdrømme og De Underjordiske slår sig sammen og spiller under samme telt, til hvad der bliver en ganske unik Roskilde oplevelse.

Syret bliver det også når de engelske retrorockere i Slydigs tænder op for forstærkerne. Dette band er for alle dem der mener, at der ikke er nok RÅRK på Roskilde Festival længere. Tænk en blanding af Stones og tidlig Zeppelin. 

Hos amerikanske TOUCHÉ AMORÉ går hardcore og punk op i en herlig enhed, til hvad der vel bedst kan beskrives som en omgang mørk og melodisk omgang post-hardcore. 

Og endelig står den på melodisk solbeskinnet poppunk med  The Hunna

Vi ses på Roskilde Festival 2018 til shows med:

 • Nine Inch Nails (US)
 • Stone Sour (US)
 • Dark Tranquility (SE)
 • My Bloody Valentine (IE)
 • Watain (SWE)
 • Heilung (DK)
 • Dead Cross (US)
 • Clutch (US)
 • Chelsea Wolfe (US)
 • Scour (US)
 • Skeletonwitch (US)
 • Descendants (US)
 • Baby In Vain (DK)
 • Boris & Merzbow (JAP)
 • Celeste (FR)
 • Motorsav (DK)
 • Myrkur (x 2) (DK)
 • Nyt Liv (DK)
 • Ond Tro (DK)
 • PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS (UK)
 • The Hunna (UK)
 • De Underjordiske x Fribytterdrømme (DK)
 • Alcabean (DK)
 • LLNN (DK)
 • Dirt Forge (DK) 
 • Cabal (DK)
 • Slydigs (UK)
 • TOUCHÉ AMORÉ (US)
 • Maraton (NO)
 • Slægt (DK)