Flere medier og fans snakker i øjeblikket om en stadig tiltagende bølge af såkaldt New Wave of American Traditional Metal. Altså bands fra USA, som på den ene eller den anden måde henter inspiration fra slut 70’erne/start 80’ernes klassiske heavy metal. Der er måske rent faktisk noget om snakken?

For ser man på navne som Night Demon, Khemmis og bandet, som undertegnede anmelder i dag, Visigoth, så er det bestemt bands, der alle har noget at byde på. I høj grad faktisk. 

Ens for dem er, at de alle henter inspiration i klassisk US power metal hos navne som Dio og Manowar, men også kaster knytnæven højt for NWOBHM, hvor det i høj grad er Saxon, der i hvert fald hos Visigoth, står som den helt store inspirationskilde. 

Alene artworket på Conqueror’s Oath skriger til Helvede på klassisk heavy metal. En rider på en hest, klar til kamp, foran en kæmpe borg. Det ligner seriøst noget Saxon snildt kunne have udgivet i slut 70’erne. Det blir’ ikke mere rendyrket heavy metal.

Og det gør musikken bestemt heller ikke. Skønt flere kalder Visigoth de nye stjerner indenfor power metal, så vil jeg nu langt hellere kalde dem et rendyrket heavy metal band. Bevares. Hvis power metal udelukkende var Manowar, så kunne de vel katagoriseres som et power metal band, men power er så meget mere i dag. 

Men med Visigoth har vi altså her at gøre med et heavy metal band, der holder de helt klassiske dyder højt. Meget højt faktisk. Leder man efter noget originalt, ja så går man sgu’ forkert. Leder man derimod efter et band, der holder fast i, at melodiske omkvæd, kombineret med stærke riffs, er af afgørende betydning for sangskrivningen i heavy metal, så er man gået helt rigtigt. Her er ikke skyggen af overproducering. Lyden er knastør og dog stadig massivt. Det skyldes ikke mindst de ganske fede harmoniske kor-arrangementer, vi ser på numre som “Steel And Silver” og titelnummeret.  

Længden er god på dette album. 8 numre giver et godt flow og inden vi når, at blive alt for mæt af sanger Jake Rogers’ til tider ensformige klang, ja så er albummet slut. Var den længere havde man nok tabt momentum. Men det gør man heldigvis ikke her. 

Hvor langt Visigoth når i fremtiden, med den her plade og stil, må tiden vise. Selv er jeg bare enormt glad for, at der dukker bands som Visigoth eller Night Demon op. Begge holder de fanen højt for klassisk heavy metal, når alderdommen for alvor kommer til at sætte ind hos originalerne i de kommende år.

Opsummering: Det bliver næppe mere klassisk heavy end det her. Skal man anerkende New Wave of American Traditional Metal, så er Visigoth et navn, man ikke bør gå udenom. Hold the fist high for claasic heavy metal! 

Lyt specielt til: “Warrior Queen”, “Steel And Silver” og “Conqueror’s Oath”

For fans af: Saxon, Dio og Manowar

Visigoth – Conqueror’s Oath udgives via Metal Blade Records