46 numre, 3 cd’er og over 3 timers musik. Hvor var pladeselskabet henne, da der skulle siges stop?

Svenske Therion, med hoved sangskriver Christofer Johnsson, har med “Beloved Antichrist” begået et album så langt, så langt og dog så hurtigt glemt. Egentlig ganske imponerende når man tænker på, at der er hele 46 numre, at gøre godt med. 

Johnsson har i mange år ønsket, at skrive en decideret metalopera og dét er altså med tryk på “opera”. Sidstnævnte må man sige han har opnået. I hvert fald hvis fokus udelukkende skal omhandle vokalerne. Tenorer, sopraner og opera fraseringer udgør hele albummet fra start til slut, med et hav af forskellige sangere, med hver deres rolle i fortællingen. En fortælling baseret på den russiske filosof Vladimir Solovjov’s “En fortælling om Antichrist.”

Her er der altså tale om decideret opera og ikke det man i metallens verden vil kalde et traditionelt symfonisk metalband. Til det er opera vokalerne for gennemsyret, i det lettere besynderlige lydunivers Therion her har begået. Et univers primært bestående af midttempo-orienterede metalliske sange, uden den store slagkraft.

Men hvem er det så egentlig Johnsson og Therion ønsker at ramme med det her? Ingen tvivl om at Therion udgiver en så stor udgivelse fordi de kan. Men hvem gider lytte til det? Det er med garanti for metallisk for fans af klassisk musik og selv for fans af symfonisk metal er disse opera vokaler for meget af det gode. Når man så samtidig mangler de virkelig gode og stærke melodier, i hele det her inferno af pompøse vokal fraseringer, ja så bliver man simpelthen mæt allerede ved sang nr. 10. Puha, så mangler vi altså lige 36 numre endnu…

Kommer du igennem denne udgivelse er det godt gået….

Det tog i hvert fald sin tid for undertegnede.

Om albummet kan stå distancen i en fuld opførelse med et orkester og operasangere må tiden vise. Men som album falder den her monster udgivelse altså til jorden med et brag og det er sagt af én, der ellers til dagligt er en sucker for pompøs symfonisk metal. 

Opsummering: For langt, for uinspirerende og for kedeligt. Therion’s monster udgivelse med 46 numre på godt og vel 3 timer, er en dræber, der går tabt, på manglen af de inspirerende sange og en flad produktion. Less is more, venner!

Lyt specielt til: Bare lad være

For fans af: Opera og klassisk sang 

Therion – Beloved Antichrist udgives via Nuclear Blast