Taler vi undergrund er det naturligvis umuligt at komme udenom Kill-Town! Nu er de endelig tilbage med den legendariske dødsmetal festival Kill-Town Death Fest (KTDF) og til september går det løs i Pumpehuset.
Vi fik en snak med arrangør Daniel Abecassis fra Killtown booking om festivalen.

Det er jo i sandhed et stort velkommen tilbage. KTDF har været savnet, men hvorfor skulle 2018 lige være året hvor KTDF starter op igen?

Tak skal I have! Vi er også glade for at være tilbage! Der er flere faktorer der spiller ind på hvorfor vi har valgt at genstarte Kill-Town Death Fest igen i år, men den største og vigtigste er, at størstedelen af os der er aktive i Foreningen Undergrundsmusikkens Fremme var enige om at 2018 ville være et godt år at samle op hvor vi slap, nu når energien var tilbage. Desuden har der været mange mange folk fra hele verden der har sagt til os at de virkeligt savnede festivalen, så det har selvfølgeligt ligeledes spillet en stor rolle i at finde motivationen tilbage. Da vi lukkede ned var det en blanding af at vi havde sværere og sværere ved at sammensætte programmer med samme høje kvalitet uden at gentage os selv alt for meget samtidigt med at vi langsomt var ved at løbe tør for batteri. Vi opererer i et nicheunivers og der er kun et begrænset antal bands som har vores fokus og i 2014 hvor vi sluttede syntes vi at det var blevet for svært at finde nye (eller gamle bands for den sags skyld), der kunne og ville spille vores festivalkoncept. Nu er der gået 3 ½ år og der er sket en del imellemtiden. En masse nye bands er dukket op både her i Europa, men i særdeleshed over i USA, hvor vi har valgt at ligge fokusen i år. Ikke mindre end 13 bands fra USA har vi på programmet og de fleste af dem har aldrig spillet Europa før, så det er vi mægtigt begejstrede for!

For den yngre del af crowden, der måske ikke var gamle nok, da KTDF rullede ud for første gang. Kan du fortælle lidt om idéen bag festivalen?

Kill-Town Death Fest er et initiativ taget af foreningen Undergrundsmusikkens Fremme, som er en forening startet af unge fra København, alle med baggrund i undergrundsmusikmiljøet. Foreningen har til formål at skabe en platform, som kan eksponere og udbrede kendskabet til undergrundsmusik og dens primære mål er at lave ikke-kommerciel kulturvirksomhed, i form af udadvendte begivenheder, såsom koncerter, festivaler, events og andre arrangementer alle med fokus på undergrundsmusik. Festivalen er en hyldest til undergrundsdødsmetalscenen, de aktive bands og de involverede folk. Vores mål er at skabe en festival, der sætter fokus på musikken og de optrædende bands og styre udenom sponsorer and andre financielle interesser. Derudover vil vi gøre det muligt for undergrundsmetalbands fra hele verden at komme ud over deres respektive landegrænser til et bredere publikum, og derigennem skabe en kulturudveksling indenfor de ikke-kommercielle undergrundsmetalscener. Programmet er sammensat af nøje håndplukkede bands, som vi eksklusivt henter ind til denne begivenhed. Det er alfa-omega for festivalen at kunne præsentere et varieret udsnit af internationale undergrundsmetalbands.

I år har I valgt at bruge Pumpehuset. Hvorfor dette hus? Hvad er det Pumpehuset kan?

De første 5 udgaver var som de fleste jo nok ved afholdt i Ungdomshuset på Dortheavej. Vi har været meget glade for at afholde festivalen derude i huset i Nordvest, men følte i år at det var tid til at rykke festivalen til en ny lokation. Eftersom at Killtown Bookings i stigende grad har indgået et samarbejde med Pumpehuset, som har nogle af de bedste koncertfaciliteter i Kbh og køres af nogle af de sødeste og mest professionelle folk i branchen, virkede det oplagt at høre om de var med på idéen om at rykke KTDF ind til dem. Det var de heldigvis og vi er virkeligt begejstrede for at de vil huse os! Derudover er huset med dets 3 scener og yderområde med ByHaven helt perfekt til afholdelse af en intim festival i den størrelse vi gerne vil holde festivalen. Man kan sige at 600 billetter er lidt i underkanten, men tilgengæld blir det virkelig en fed oplevelse for dem der når at få billet.

Allerede nu er der offentliggjort en håndfuld navne. Her på Blastbeast er særligt Demilich et navn vi ser frem til. Hvad vil du gerne have at fans af festivalen skal få ud af programmet i år? Hvad kan vi forvente af det endelige program?

Nu er disse sprørgsmål nået at blive lidt gamle og imellemtiden har vi annonceret 2/3 af programmet – 25 bands ud af 35 totalt. I år har vi valgt at vende fokus lidt væk fra Skandinavien som før har været vores primære fokus og i stedet valgt at kigge mod USA med deres stærkt voksende undergrundsdødsmetal scene. I vores optik kommer nogle af de stærkeste nye acts for tiden fra den ende af verden og derfor har vi valgt at prioritere 1/3 af det totale program på nordamerikanske bands! Desuden har vi som altid inviteret en masse bands som enten ikke spiller særligt tit live eller aldrig har spillet i Europa før og derfor har vi ikke mindre end end 11 bands på programmet der aldrig har spillet i Europa før samt et par andre overraskelser vi har trukket op ad gotteposen. Man kan forvente et godt gedigent program sammensat af små, mellem og semistore bands fra hele verden og en oplevelse man ikke får mange andre steder. Vi har ligeledes igen i år dedikeret søndagen til den mere langsomme og tunge ende af dødsmetalsspekteret i vores koncept ”Gloomy Sunday”. Her præsenterer vi 8 doom/death / funeral doom bands fordelt på de 3 scener, som en langsom men heftig afslutning på 4 dages dødsmetalinferno.

Hvilket band ville du aller helst ønske, at du kunne præsentere på KTDF?

Vi er en undergrundsfestival og vores fokus er på den samtidige musik med de unge bands fra demo stadiet til de mere etablerede bands med udgivelser på de i vores optik vigtigste undergrundslabels. Vi er mere eller mindre ligeglade med de større og mere kommercieltorienterede bands samt de dertilhørende labels. Vi har dog selvfølgeligt en række store favorit bands som muligvis på sigt kan finde vej ind i programmet – hvem ved? Men vores fokus vil fortsat være på de små og mellemstore gode kvalitets acts der findes derude.

Hvornår regner du med, at det endelige line up er klar til 2018?

Det endelige line-up er færdigtannonceret om 10 dage, da vi annoncerer et band om dagen og allerede har gjort det i de sidste 25 dage. Derefter blir den samlede line-up plakat annonceret sammen med et Facebook event for selve festivalen. Der er i skrivende stund kun 100 billetter tilbage i forsalg og når de er væk så er der totalt udsolgt og der kommer ikke flere billetter til salg… Vi håber at folk derude har nået at sikre sig en billet, da de er røget hurtigt og til folk fra hele verden.

Tak for interessen i vores lille festival. Vi håber at I fortsat vil dække festivalen både i optakten og under selve afviklingen. Ses i september i Pumpehuset!

Tak for snakken Daniel og naturligvis ses vi til september!