For sidste gang i år skal vi til det! Det 6. og dermed sidste navn til The New S**t skal præsenteres! Og i denne omgang er der simpelthen tale om en verdenspræmiere på et helt, helt nyt dansk band!

 

Friske vinde blæser over den danske metalscene og med dette The New Shit navn har vi glædet os til at løfte sløret for et band, der spiller en stil, som vi på ingen måde forbinder med Danmark og danske metalbands.

Fra københavn præsenterer vi det symfoniske metalband: Ethereal Kingdoms! 

Ethereal Kingdoms består af nuværende og tidligere medlemmer af The Vision Ablaze, Fall Of Pantheon, Blaze of Barbaroid, Sylvatica og Downfall. 

Bandet’s to bagmænd er sangerinde og komponist Sofia Schmidt og guitarist Christian Rasmussen.  I liveopsætningen består det symfoniske band desuden af guitarist Christian Christiansen, bassist Jakob Holm og trommeslager Emil Frøsig.

D. 1 december udkommer bandet’s debut EP, der kort og godt bare hedder “Ethereal Kingdoms”. En vaskeægte premiere er det altså i denne udgave af The New Shit.

Ep’en består af i alt 4 sange “Storm” , “Paper Stars”, “Fejlens Cirkel” og “Sovereign”. Sangene er indspillet af bandet selv og giver et klart billede af, hvilken vej Ethereal Kingdoms ønsker at gå. 

Det her er progressivt symfonisk metal, som var det skrevet i Finland. 
Men her er der altså hverken tale om finsk vodka eller umpa umpa. Det her er så dansk som det kan blive og igennem de i alt 4 numre bliver vi ført ind i bandet’s symfoniske univers, med en lyd, der henter inspiration i alt fra Wintersun, til Epica og Kamelot og over i Opeth’s skæve opbygninger. 

Det bliver spændende at følge dette band fremover. Med denne EP har de i hvert fald plantet flaget for den symfoniske metal i Danmark. Og den danske metalscene bør være klar til det nu. Det vidner de seneste store koncerter med Nightwish, Epica og Blind Guardian på dansk jord da i hvert fald om. 

Til showcasene i Pumpehuset d. 6 januar og på Atlas d. 20 januar kan du opleve Ethereal Kingdoms live for aller aller første gang! 

Med Ethereal Kingdoms ombord er vi nået i mål på dette 5 års jubilæum af The New Shit.  Vi kan derfor glæde os til et yderst varieret line up bestående af Archives Of Alaska, Heathe, Wölfblood, Hiraki, Morild og Ethereal Kingdoms! Vi ses i Pumpehuset d. 6 januar og på Atlas d. 20 januar  2018!

Ethereal Kingdoms på Facebook