Santa Cruz på Hard Rock Café. Foto: Weiss

En søndag aften på Hard Rock Café i København, kiggede de unge glam-rockere i finske Santa Cruz forbi hovedstaden. 

Og hvorfor så denne interesse i lige præcis denne koncert? Jo, mest af alt fordi de netop er blevet offentliggjort til sommerens Copenhell, så det måtte være på sin plads lige at få tjekket finnernes form ud, nu hvor de har fået en så fornem plads på en af Skandinaviens største metalfestivaler. 

Sidst jeg havde fornøjelsen af Santa Cruz var da de supportede Reckless Love på High Voltage for et lille års tid siden. Her tildelte vi dem 3,5 pentagrammer efter en aldeles udmærket hard rock koncert, dog uden de store overraskelser. 

Og nej, der er ingen store overraskelser eller udsving her. Santa Cruz spiller hårdtslående glam-rock, 4/4 dele’s bund solid hard rock, som var det skudt ud af røven på Axl Rose. De både ligner og lyder som nogle, der har haft deres gang i LA i midten af 80’erne. 

Men de her drenge er altså opvokset i det kolde Helsinki og har med udgivelsen af deres nyeste album “Bad Blood Rising” været i gang med en omfattende Europa tour, der ramte Hard Rock Café, på en kold søndag aften i december. Ikke just prime time, og det kunne derfor også nærmest tælles på 4 hænder, hvor mange mennesker der var. 

Men dem der var tilstede – hovedsageligt unge piger – fik en ganske fin rockkoncert ud af aftenen, på trods af Hard Rock Café’s, ikke så overraskende, spinkle lydforhold. Santa Cruz ligner nogle der har spillet i flere år. Deres scenehåndtering er eminent og de formår at levere et medrivende show – the hard rock style! 

Men sangene er det derimod så som så med, og for at kunne blive revet helt med, er det helt tydeligt nødvendigt, at kunne deres katalog. Ensformigheden er så afgjort tilstede og Archie’s vokal er ikke jordens bedste. Charmerende er nok det bedste udtryk. Derimod er det en sand fryd at opleve d’herrer Johnny og førnævnte Archie’s eminente guitarspil. Både deres lyd og deres velspillede soloer sidder lige i skabet og vidner om et band med en teknisk kunnen, som ganske få i denne genre. 

For bredden i programmet er det fornuftigt af Copenhell, at booke bands i denne genre. Glam-rocken har så afgjort haft en kæmpe betydning for heavy metal, som genre, og det er godt set af festivalen, at lade nye unge kræfter få sin plads.  Om Santa Cruz kan få en fest op af stå afhænger nok lidt af publikummet. Man kunne forestille sig, at de får en tid klokken røv-om-formiddagen, og der har de fleste af os nok bankende tømmermænd, men lad os håbe på det bedste.