Så skete det langt om længe! Copenhell smider en BOMBE af et bandrelease for sommerens festival! Hele 16 navne er det blevet til og det er i alle tænkelige genrer. 

Fra legendarisk heavy metal, stilskabende power og symfonisk metal til moderne metalcore, flæsende thrash, folk, black, avantgarde og så naturligvis lidt dansk. 

Lad os se nærmere på de 16 offentliggjorte navne i dagens release:

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne leverede en fantastisk afskedskoncert sammen med Black Sabbath på COPENHELL i 2016, og han vender tilbage i 2018 med sit eget band og ingen ringere end den legendariske guitarist Zakk Wylde! Forvent en koncert spækket med kæmpestore metalklassikere som ”I Don’t Know”, ”No More Tears”, ”Mr. Crowley”, ”Crazy Train”, ”Perry Mason”, ”Mama, I’m Coming Home” – og den helt særlige live-stemning, som kun Mørkets Fyrste kan skabe!

Helloween (feat. Michael Kiske & Kai Hansen)

Okay, hands down. Halvdelen af Blastbeast redaktionen er høj på fanboy mode lige her. Så undskyld på forhånd. Det her er STORT! 
Mægtige Helloween, grundlæggerne af tysk power-metal, er også blevet hidkaldt til Copenhell 2018! De kommer med deres spektakulære ”Pumpkins United”-show med to af de helt gamle bandmedlemmer, forsanger Michael Kiske og guitarist Kai Hansen, om bord sammen med det nuværende line-up.  Et af Tysklands allerstørste metalbands spiller en historisk koncert på dansk grund, med en helt vild opsætning med bl.a. to forsangere og tre guitarister! Var der nogen der sagde Keeper Of The Seven Key’s part I & II? For power metal fans bliver det ikke større.

Nightwish

De har spillet legendariske koncerter på festivaler som Wacken, Download og Blodstock. Nu kommer de langt om længe til en dansk festival! Stilskaberne indenfor symfonisk metal: Nightwish! Med ni millioner solgte albums over hele verden, er Nightwish en kolossal musikalsk magtfaktor, som har været en vigtig indflydelse for mange andre store metalbands. Deres symfoniske metal er båret af fænomenal sangskrivning og store melodier og skaber en smuk, gotisk verden, som opsluger publikum fuldstændigt. Med Floor Jansen i front er Nightwish tilbage i den absolut øverste liga, som vi der var til deres udsolgte koncert i Falkoner kunne opleve. Og så nyd da lige den her optagelse fra deres headliner show på Wacken 2013:

Skal det være moderne så lad det være moderne! Parkway Drive rammer Refshaleøen tung med deres medrivende metalcore! Det gør de sammen med Asking Alexandria og While She Sleeps, der nok skal få sat gang i pitten! Det skal de moderne dødsmetallere i Arch Enemy bestemt nok også sørge for!

Er du til thrash?! Selvfølgelig er du det! Pitten kommer til at koge for sindsygt med dette trekløver. For tre af de vildeste navne indenfor genren kommer altså til Copenhell til sommer! Det drejer sig om ingen ringere end fucking Kreator amerikanske Exodus og og og… tyske SODOM! 

Og nej det er bestemt ikke alt. For de norske legender i Enslaved, der i øvrigt lige har udgivet et af årets bedste plader, spiller for første på Copenhell! Get your vikings on. 

Er du ikke til vikinger, ja så er du måske til pirater? Ikke destomindre er Alestorm klar til igen at rive Copenhell rundt med deres drikkeklare folk/pirat metal. Sidst var det en kæmpe fest og mon ikke det nok skal blive det igen? 

I den helt ekstreme afdeling vil det nye eksperimenterende black metal-band Zeal & Ardor give publikum en ond oplevelse, de sent vil glemme, og det innovative musikprojekt Igorrr vil indhylle alt og alle i et sort og dystert vanvidsunivers.

Naturligvis er der også plads til lidt dansk på Copenhell 2018. Næste sommer betyder det, at Bersærk vender tilbage, med deres hedenske stoner og black metallerne i Orm bringer mørket over Copenhell! 

Så altså. På Copenhell 2018:

Ozzy Osbourne, Helloween, Nightwish, Parkway Drive, Kreator, Exodus, Sodom, Arch Enemy, Asking Alexandria, While She Sleeps, Alestorm, Enslaved, Bersærk, Orm, Zeal & Ardor, Igorrr

Som noget helt nyt åbnes der på stor efterspørgsel blandt festivalgæsterne for en ekstra warm-up-dag onsdag den 20. juni 2018, hvor COPENHELL Camping også åbner. COPENHELL-festen bliver kickstartet allerede kl. 16:00 denne dag med fuld drøn på festen i Biergarten og fire bands på Pandæmonium-scenen. Gå ikke glip af denne mulighed for at ramme den perfekte COPENHELL-stemning dagen før festivalen! Bemærk: Billet til warm-up-dagen skal købes som tillæg til den almindelige festivalbillet.