H.E.A.T i Pumephuset. Foto: Jannie Ravn Madsen

Svenske H.E.A.T fyrede op for en hot fest i Pumpehuset på en ellers trist, grå og kedelig mandag i oktober. 

I kølvandet på deres nyeste – og temmelig udskældte – 5. album “Into The Great Unknown” kom hitmagerne i H.E.A.T omsider til landet igen. 

De sidste to gange jeg har oplevet svensken på dansk jord var begge på High Voltage. To glimrende koncerter, omend jeg nu glædede mig til at opleve dem på en lidt større scene. Deres enorme arena rock lyd kræver simpelthen de store scener! 

På forhånden var mit håb, at H.E.A.T på trods af, at den igangværende tour er en album tour, ville spille så minimalt fra deres nye som muligt. Det gjorde H.E.A.T ikke og gudskelov for det faktisk. 

For man har lov til at blive klogere. De nye sange, som på plade virker alt, alt for polerede (selv for

H.E.A.T i Pumpehuset. Foto: Jannie Ravn Madsen

H.E.A.T) fik et helt, helt andet liv og drive, når de blev leveret, langt mere hårdtslående, på en scene. Sange som åbneren “Bastard Of Society”, “Time on Our Side” og den mægtige “Eye Of The Storm”åbnede sig flot op, som tre stærke arena rock-sange, hvor særligt sidstnævnte ramte et eller andet i mig.

Det skyldes ene og alene frontmand Erik Grönwall’s imponerende indlevelse og tekniske kunnen. Ham skal H.E.A.T godt nok være glad for. Som rendyrket rocksanger er Grönwall i en liga for sig selv.

Det gælder både hans kæmpe range, klang og indlevelse på en scene, når han løber rundt og springer ud i crowden, som en duracell kanin på speed, med tre raketter oppe i røven. Han løfter H.E.A.T fra det middelmådige melodiske hard rockband, til et rockband i absolut verdensklasse. 

H.E.A.T i Pumpehuset. Foto: Jannie Ravn Madsen

Således blev rockfesten denne mandag aften i Pumpehuset sikret med et verdensklasse band, der med en skarp setliste bestående af både nyt materiale og træfsikre hits som “Emergency”, “Living On The Run”, “Point Of No Return” og “A Shot At Redemption”, gav los i bedste arena-rock stil og i hvert fald fik overbevist undertegnede om, at de her svenskere ville pynte gevaldigt på festen, under næste sommers Copenhell.

Spørgsmålet er så bare om Copenhell tør lege med et band som H.E.A.T.