Y&T i Pumpehuset. Foto: Jannie Ravn Madsen

Y&T besviste forleden i Pumpehuset, at velspillet hard rock nu engang bare er tidsløst! 

Y&T er, på trods af deres lange levetid, med start helt tilbage i midten af 70’erne, aldrig rigtig blevet et kæmpe navn på hard rock scenen. De har delt scener med de helt store drenge, men deres eget store gennembrud kom aldrig rigtig helt. Besynderligt nok faktisk. For bandet har skrevet en håndfuld fantastiske hard rock sange og i Pumpehuset torsdag aften fik vi dem alle!

I dag er sanger/guitarist Dave Meniketti det eneste tilbagelevende medlem i besætningen fra dengang Y&T for alvor took-off. Men var man nervøs for, at alderen pressede på hos Meniketti, kunne man roligt slappe af, da manden, godt bakket op af resten af sin besætning, gik på scenen i Pumpehuset’s store sal, og leverede en pragt præstation af et vokal- og guitararbejde. 

For satan hvor kan den mand dog synge endnu. En imponerende range og klang i stemmen og når han så topper det med et sublimt guitarspil, så kan man næsten ikke bede om mere. 

Y&T i Pumpehuset. Foto: Jannie Ravn Madsen

Det skulle da lige være, at salen langt fra var fyldt. Lydmæssigt var det godt at koncerten blev spillet i den store sal. Det gav det hele en del mere tyngde i den svingende hard rock. Men det havde nu engang været federe med en pakket lille sal. 

Det lod dog ikke til at gå det storsmilende band på, der kastede den ene hard rock godte afsted efter den anden. Y&T rammer nemlig ned i en lomme der gør, at de fint balancere mellem tyngden fra næsten rendyrket heavy metal og så de fine melodiske og næsten poppede melodier. Og så er deres sange fremfor alt varieret. 

På den måde fik vi alt godt fra bagkataloget. Lige fra åbneren “Black Tiger” til “Dirty Girl”, en tungt rockende “Mean Streak” og til det hele musikalsk toppede i en flot, flot udført udgave af “I Believe In You”. 

Respekt til Pumpehuset for at hive Y&T til landet. Det er efterhånden mange år siden de sidst gæstede Danmark på The Rock. Nu var de her så og ingen bør være gået skuffet fra denne koncert.