Une Misére. WOA Battle Island 2017. Foto: Weiss

Atter gik turen mod Nordtyskland, da den lille by Wacken for 28. gang kunne præsentere verdens største metalfestival. 

Som altid, fristes man til at sige, gik turen for os til Wacken med Livescenen. Og herfra skal lyde en stor klapsalve for i år, at have skabt endnu bedre rammer for fællesskabet i den store camp, der i år gik under navnet “Nordic Camp”. Som navnet antyder havde man i år, i samarbejde med Festivalbussen fra Sverige, sørget for, at alle de nordiske lande (Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og Færøerne) havde én stor fælles lejr at kunne boltre sig i. Og det blev udnyttet i stor stil. Både i det store festtelt og til den traditionelle grilaften, den første dag på festivalen. 

Eneste kritiske punkt var valget af musikken, som mere eller mindre stod på 90’er pop end på metal (?!). Men okay, det kan der laves om på til fremtiden.

I virkeligheden tager man jo også på Wacken for at høre livemusik. Og rammerne for netop livemusikken var i år bedre på Wacken end tidligere. Dels fordi man i år har sat ekstra højttalere op foran Louder-scenen (tidligere Party Stage). Et punkt der virkelig har været kritiseret år efter år, da de to store hovedscener simpelthen overspiller festivalens tredje største scene, når disse spiller samtidig. Men sådan var det ikke i år. Og så har festivalen brugt hele foråret på at dræne pladsen. Desværre var der fortsat mudder, det er desværre uundgåeligt, med den mængde vand der kom under det efterhånden traditionelle skybrud. Men drænet betød, at der ikke lå de store søer, som vi har været vidne til de sidste par år. 

Wacken Metal Battle 2017

Asyllex. WOA Battle Færøerne 2017. Foto: Weiss

Traditionen tro blev årets Metal Battle skudt i gang onsdag formiddag. Danmark havde pause i år, men vender stærkt tilbage i 2018. Derfor var det op til de andre nordiske lande, at sørge for at repræsentere norden på bedst mulige vis. Og det må man så sandelig sige, at Asyllex fra Færøerne gjorde i stor stil. De unge thrashere havde fået til opgave at spille Headbangers Stage op, som de første til battlen allerede kl 11.25. Man kunne derfor med rette frygte et halvtomt telt. Men på trods af det tidlige tidspunkt var Bullhead City teltet overraskende fyldt og klar til de første metalliske toner og energi, som Asyllex havde fået til opgave at give os!

I virkeligheden er dette et faktum, der kendetegner Wacken Metal Battle utrolig godt. Folk fra hele verden kommer og støtter op om de unge bands, også selvom det ikke lige er deres nation der spiller og selvom det er på et tidligt tidspunkt. Det gør Wacken Metal Battle til et fantastisk skue og mekka for opdagelsen af ny og fremadstormende musik. Her har navne som Battle Beast, Hamferd, Huldre og Audn alle haft deres begyndelse og alle har de spillet foran et kæmpe publikum.

I år var 28 lande repræsenteret til Metal Battle. Bl.a. var Island repræsenteret med hardcore drengene i Une Misère! Her skal jeg love for, at der blev leveret hardcore med en sindsyg energi. Så meget at dommerne valgte at tildele Island en flot 4. plads i årets Battle. Herfra skal der således lyde et stort tillykke til Island, der for andet år i træk kunne få en placering i top 5, med Audn på en 3. plads sidste år.  

Une Misère. 4. plads til WOA Battle. Foto: Weiss

Wacken Metal Battle er et skue for hele verden og hvert år kommer der nye nationer med. I år kunne vi bl.a opleve Indonesien og USA for første gang og selve sejren gik i år til Mexico, der med Jet Jaguar, fik sat gang i en kæmpe old school heavy metal fest. 

Jo, Metal Battle er så meget mere end “bare” en konkurrence. Der er en kæmpe talentmasse, der bare venter på at springe ud over alt i verden og det er Metal Battle med til at styrke og få frem. Det er samlende og enormt givende. Derfor glæder vi os her på Blastbeast.dk til, at Danmark atter kan være med til næste år! 

Årets vindere:

1. Mexico – Jet Jaguar
2. Rumænien – E-an-na 
3. Holland – Inferum
4. Island –Une Misère
5. Frankrig – Stengah