I år havde vækstlags festivalen, Uhørt, tre bands på programmet, som vi her på Blastbeast fandt relevant. Disse tre var Baest, Ivy Crown & Prevail.
Anmeldelsen er skrevet af Martin Horn Pedersen

Inden vi begiver os i kast med disse navne, så lad os først lige få lidt info på plads om selve festivalen. Uhørt har før været afholdt ude på Refshaleøen, men var i år flyttet til Vestrebro ude på Enghavevej 80. Gården gav en hyggelig ramme, med en scene inde i KPH Volume, én inde i Copenhagen Skatepark(hvor de 3 koncerter vi har dækket blev spillet) og så en stor Royal Stage i gården. Drikkevarepriserne var holdt på et fornuftigt lavt niveau, mens madpriserne var i den klassiske (dyre) festival-ende. 

Men nu til det vigtigste. Nemlig musikken:

 
 Prevail

Prevail på Uhørt. Foto: Martin Horn Pedersen

Fredag aften stod den på melo-død fra Randers. Prevail indtog skate scenen, med stor sikkerhed og gav den gas fra starten. Der var pænt med mennesker i skate-hallen på trods af, at det meste af publikum ikke ligner nogen, der normalt går til metal, men det er jo bare ekstra positivt.
Lyden var overraskende god i hallen. Det er altid lidt spændende når der spilles steder som ikke er bygget til det. Men det virkede altså. Der blev blandt publikum nikket med, og som min sidemand, der normalt ikke hører metal sagde: “men kan høre hvad de synger, selvom der er growl og så er der ovenikøbet en god melodi”. Ja han havde en del fordomme om metal, men det viser blot, at det Prevail havde bragt med til Uhørt kan ramme bredt. Bandet spiller deres 30 minutter og eneste problem er egentligt, at backup-mikrofon ikke virker i en del af koncerten. Det giver et akavet øjeblik, men ikke noget der som sådan ødelægger koncerten. Med det sagt, så kom det heller aldrig helt op at ringe, hvorfor er svært at sige, men en fin omgang melo-død blev det dog til.

 
 

 

BAEST

BAEST på Uhørt. Foto: Martin Horn Pedersen

Præcis et døgn efter Prevail havde indtaget Skate scenen, var det blevet Baest’s tur.  Nok synes jeg der var pænt med publikum til Prevail dagen før, men til Baest var der ca dobbelt så mange. Fedt med sådan et fremmøde til metal, på en festival, der ikke har sit fokus der. Bandet har dog også fået mere hype rundt omkring i Danmark, end mange af de andre af årets Uhørt bands, med succesfulde koncerter på Copenhell og på Rising scenen på Roskilde Festival, hvor de særligt ved den sidste koncert ramte et bredt publikum. Om bandet er decideret “uhørt” lige pt, kan så altså diskuteres. 

Som altid med Baest er der energi på og vi skulle da kun til sang nummer to, før den første lille pit opstod. Pitten blev dog aldrig kæmpestor, men der blev moshet, cirkel pittet og vi fik endda også et par crowdsurfer. Meget hyggeligt og god stemning.

Undervejs får vi et nyt nummer, der lød til holde stilen og på den måde forsætter Baest med, at levere rigtig god dødsmetal, og heldigvis bevise, at genren stadig lever og kan være spændende, efter at have været i tomgang i Danmark i mange år. Til aftenens sidste nummer får frontmand Simon Olsen delt publikum op, og det hele ender med en lille wall-of-death, inden han selv springer ned fra scenen og ud mod sit publikum. Energien er hvor den bør være!

Så endnu en stærk koncert fra Baest. Man ved bare, at der bliver gjort noget rigtigt, når et dødsmetal band får lavet en pit på en ikke-metal festival, med alt fra folk i bandtrøjer, til piger i blomstrede sommerkjoler!

 
 

 

Ivy Crown

Ivy Crown på Uhørt. foto: Martin Horn Pedersen

En times tid efter BAEST, var det blev tid til, at Ivy Crown skulle indtage skate scenen. Det var en koncert jeg havde set frem til, da lyden på Distortion tidligere på sommeren desværre var imod dem, så spændende var det, hvad pigerne havde at byde på denne aften. Lige som på Distortion havde man i aften, en gæstebassist med under hele koncerten.

Der viser sig dog hurtigt svagheder for Ivy Crown. Åbningsnummeret er for uinspirerende og kedelig og næste nummer i rækken er deres cover af Suspekt – “Sut den op fra slap”, som er lavet om til ”Slik den våd fra tør.” Denne blev oprindeligt leveret som en del af Primes gimmick under Distortion. Der gav det mere mening, da det var en del af gimmicken for event. Her var det bare helt forkert. Rap flowet og leveringen var helt pinligt og bør, efter denne aften, ikke ske igen.
Der var en del forsøg på, at få folk til synge med på omkvædet, men det virker bestemt ikke som om noget, det meste af publikum har lyst til, på trods af gentagende opfordring. Men igen skyldes det nok, at det lyder skidt fra scenen.
Der var fine muligheder for høre dygtige rappere på Uhørt, både lige inden og efter Ivy Crown, så det skulle de have holdt sig fra det.

Næste nummer var den nye single “Enemy”, der få dage forinden havde ramt nettet. På dette tidspunkt af koncerten, vælger bandet, at invitere Ghost Iris-frontmand, Jesper, med på scenen. Han er en fin vokalist, så ikke noget problem i det han leverede, men når man kun har 2 singler ude, hvor den ene er helt ny, undrer det mig lidt, hvorfor man tager en gæst med lige her? Jeg ville langt hellere have set Ivy Crown levere den selv.

Det ændre dog ikke på, at det var det klart bedste nummer på aftenen, og tydligt at det er et nummer som er på plads, da det blev understøttet af et backtrack.
Det hele bliver rundet af med bandet’s første single “Timeout”, som det virker til er kendt for nogle i publikum. Med dette kommer der da også lidt liv i folk, og det var rart at se bandet fremføre den og vise hvad de kan, for nummeret blev spillet fint. Jeg undrer mig dog lidt over den meget stor brug af backtrack. Jeg har som sådan ikke noget imod det, men det ser sgu underligt ud, når koret brager afsted, men ingen synger. Fint nok at have noget til at støtte sig op af, men hvorfor ikke synge det selv?

Så alt i alt en meget skuffende oplevelse med Ivy Crown. De to singler virker fornuftige, mens resten var noget rod, og med en koncert på lidt over 20 minutter og ikke de 30 minutter, der var sat af, så må man spørge sig selv, om det var for tidligt, at spille et sted som Uhørt? Singlerne lyder fint indspillet, så lad os håbe liveshowet kommer med, når de får indspillet noget mere.

Alt i alt var Uhørt festival en god oplevelse. Godt med ny spændende musik, som kunne opleves for kun 150 kr for begge dage, med et publikum der virkede åben for musikken, også for genrer, de ikke høre så meget normalt.  Så Uhørt får klart en anbefaling med her fra.