Weiss på Metal Magic festival 2017

For præcis en uge siden kom vi hjem fra Fredericia, efter endnu en veloverstået omgang Metal Magic Festival. Danmark’s ubetinget hyggeligste festival!

Veloverstået og veludført fra start til slut. Imponerende med tanke på hvor vanskeligt det har været for arrangørerne af festivalen i år!

Metal Magic Festivalen har i år måtte rykke område. Ikke længere kunne de bruge området omkring Ungdommens Hus, som ellers havde huset festivalen siden 2008. Et område der har stået for gigantiske metalfester og storslåede koncerter, hvor Candlemass i 2015, så afgjort står som mit klare højdepunkt. Man kunne så, ganske konservativt, stille sig selv dét uundgåelige spørgsmål: jamen, uden dét område, så er der da ingen Metal Magic Festival?

Arrangørerne skulle heldigvis vise os noget andet…

Diamond Head på Metal Magic 2017. Foto: Jannie Ravn Madsen

Først var det meningen at festivalen skulle rykkes til området ved Taulov. Men efter en større underskriftsindsamling fra vrede beboer i området, der var imod festivalen’s afholdelse, ja så måtte festivalen atter finde et nyt område. Dette blev på en tom græsmark bag et større idrætsanlæg. Et område uden noget som helst. Hverken kloakering eller strøm. 
 
Men det der tidligere på året så ud til at blive én lang op ad bakke kamp for arrangørerne, endte faktisk med at blive en rendyrket solstråle historie. 

For på trods af, at folkene bag, og alle de frivillige, selv har måtte ordne alt fra kloakering til strøm, til scener, til toiletter (kort sagt alt hvad der nu hører sig til af nødvendigheder på en festival), ja så skulle det vise sig, at pladsen’s opbygning har gjort festivalen langt mere homogen og nærværende. 

Alt spillede simpelthen på Metal Magic’s nye område. Lige fra det store festtelt, hvor vi finder indendørsscenen og Generalen’s Bar. Til området foran open air scenen, hvor vi ligeledes finder en bar og et festtelt, hvor det altid var muligt at få en siddeplads. Alene en siddeplads i skyggen eller i læ for vind og regn, er altafgørende på en open air festival. Desværre er dette langt fra en selvfølge. Selv på verdens største metalfestival Wacken er det umuligt, at finde noget der bare ligner en siddeplads på indre plads, simpelthen fordi der ikke er etableret nogle siddeplader. 

Gris på Metal Magic 2017. Foto: Jannie Ravn Madsen

I år var der atter herlig grilmad på menuen. Denne bestod både af grillet hest, hjemmelavede pølser og helstegt gris, med dertilhørende tilbehør af div. salater. Skøn mad, der er med til at styrke den vidunderlige stemning af havefest og hygge med vennerne. For festivalen er altså ikke større, end at alle stort set kender hinanden på kryds og på tværs. 

År efter år mødes metalfans på Metal Magic Festivalen, for at dyrke undergrundskulturen i Danmark. Unge som gamle mødes man for at dyrke kulturen, dyrke stemningen og dyrke hyggen i miljøet, hvor fans og bands hele tiden er i øjenhøjde med hinanden. 
Det er på Metal Magic Festivalen du kan opleve de ældre bands som Quartz, Wasted og Diamond Head, sammen med nye sprudlende og fremadstormende navne som Orm og Childrenn. Fællesnævneren for alle bands er, at de alle er blevet booket ud fra en bookers passion og en kærlighed for dén musik der bliver booket. Dét kan mærkes år efter år og det gør festivalen unik på så mange planer.

Nej. De musikalske kvaliteter er langt fra tårnhøje hos alle bands på festivalen. Men det er heller ikke det afgørende. Det afgørende er fællesskabet og passionen for musikken og de bands der spiller. Om det så er old school heavy, thrash, død eller black metal.

Tribulation på Metal Magic 2017. Foto: Jannie Ravn Madsen

I år leverede årets hovednavn, Tribulation, det absolut bedste jeg nogensinde har set fra deres hånd, med en omgang mørk og på mange måder majestætisk velspillet rockkoncert. Der var den forventede fællessang, da Diamond Head bragede igennem med “Am I Evil” og Absu lukkede og slukkede festivalen’s open air scene, med en hårdtslående, omend temmelig sjusket koncert.  

Men Metal Magic Festivalen har i dén grad overlevet. Og efter 5 White Russians i streg savnede man ikke engang festen i den gamle togvogn i Ungdommens Hus. Festivalen overlever fordi publikum er så passionerede og dedikerede som de er. Festivalen overlever fordi arrangørerne har vist, at de er top professionelle i alt fra booking af bands, til etableringen af deres festivalplads. Nu er det bare at krydse fingre for, at festivalen overlever igen til næste år. For hvis kommunen ikke tillader, at festivalen kan afholdes på det samme område igen til næste år, ja, så skal vi i følge arrangørerne ikke forvente at Metal Magic vender tilbage igen.

Vi håber det bedste for Danmark’s sejeste metalfestival! Og så ses vi (naturligvis!!) igen til næste år!  

Se kæmpe galleri fra årets festival, med billeder taget af Jannie Ravn Madsen