Anthrax på Roskilde. Foto: Jannie Ravn Madsen

Efter en festival, der musikalsk var fyldt med post-metal og div. genrer indenfor core, var det at skulle opleve et gammelt klassisk thrash band som Anthrax sgu’ lidt af en befrielse. 

Det har ikke just været de store metalnavne, der i år har prydet plakaten på Roskilde Festivalen i år. Ingen tvivl om at undergrunden lever. Men man har nu alligevel savnet det store navn, der har kunnet samle metalfolket til én stor fælles fest. 

Denne var i år lagt i hænderne hos Anthrax, der som ene band, skulle samle den helt store metal-crowd, til en fest på Arena, på festivalens sidste aften. 

Det er efterhånden længe siden at Anthrax sidst har spillet på Roskilde Festivalen. Det var tilbage i 1993. Der så festivalen og dens publikum væsentligt anderledes ud. Så dengang kunne de uden problemer fylde Orange Scene. Det kan bandet ikke længere på Roskilde og de var derfor – fornuftigt nok – placeret på Arena. 

Her var teltet så heldigvis også godt fyldt og Anthrax, ført an af humørbomben Joey Belladonna, kunne derfor sætte gang i thrash metal festen, foran et feststemt publikum, der alle var klar på en omgang solid thrash metal. Og det fik vi. Fyldt med energi fra start til slut, kom Anthrax godt rundt i bagkataloget, men hvor hovedfokus nu var på hovedværket “Among The Living” med sange som “Caught In A Mosh” , “Indians” og titelnummeret.

Anthrax på Roskilde. Foto: Jannie Ravn Madsen

Desværre var lyden håbløs elendig i de første 3 numre. Så meget at det lagde en betydelig dæmper på løjerne. Det var simpelthen umuligt at høre lilletrommen og vokallinjerne, i et inferno af bulder og rungende akustik under Arena’s teltdug. Det kom heldigvis relativt hurtigt under kontrol og Scott Ian og co. fik med deres klassiske metal godt fat i publikum, på trods af den lydmæssige sjaskede start. Ikke så overraskende måske, når denne stil har været en åbenlys mangel på en festival, hvor fokus på metallen’s nicher, primært har ramt “nørderne” og ikke så meget på de klassiske metalbands og den store samlende oplevelse. 

Med Anthrax kunne folket langt om længe gå amok i stor stil og med sange som “Medusa” , “Anti Social” og med den afsluttende “Indians,” fik Anthrax da i hvert fald slået en tyk streg under, at den klassiske metal fortsat lever på Roskilde Festival – også i 2017!