Efter Distorsion havde sat gang i gaderne i København, var det det nu tid til at Prime og Copenhell/Live Nation ville holde en sommerfest med fuld fokus på moderne metal, pop punk og metalcore. Det skulle ske på Pumpehuset fredag d. 2 juni. Promotion-delen hersker der ingen tvivl om har prydet online-billedet længe op til arrangementet og det er som om, at der står ”PRIME COLLECTIVE” overalt på tiltagene, bandsne og aftenens forløb herinde.

Showet startede kl. 15.00 og allerede ved vores ankomst ca 15.30 var der mødt godt med mennesker op, men også tydeligt at det var lige tidligt nok for folk med arbejde og des lige.

Odd Palace. Foto: Aleg-One

Første band på scenen var HEARTEATER, som gav os en god start på dagen med en solid omgang metalcore/alternativ metal med en frontmand Emil Breuning, der fik bevæget sig overalt i Byhaven, inklusiv på taget af Byhavens scene, til stor irritation for spillestedet vagter og afviklere – punk rock, am I right? Siden fulgte Odd Palace op med en omgang progressiv rock inden NATJAGER spillede deres debutkoncert, hvor de desværre havde problemer med deres auto-tune undervejs, og det hele blev meget rodet og usammenhængende, men da de generelt set er et friskt pust til dansk metal, bør de få chancen igen.

Derefter var det så slut på det officielle program udenfor i Byhaven. Udendørsfesten lukkede dog ikke ned komplet, men hvad der præcist skete skal vi ikke kunne sige, da vi nu befandt os inden døre. Der

Cabal. Foto: Aleg-One

var stillet op til både beer pong og ølbowling, men mest af alt var det dog hyggelig stemning og god musik som dominerede den hyggelige have på denne lune sommeraften. Måske det blot beviser, at der slet ikke er brug for den slags gimmicks, og musikken godt kan tale for sig selv?
Første navn i sort sal var CABAL, som indtog den lille scene med både tyngde og ondskab. Desværre gik mange glip af starten da der var virkelig kort changeover mellem NATJAGER og CABAL. Her kunne det have været fedt med en “pædagog”, der tog folk i hånden og ledte os indenfor. Men CABAL gav den gas og fungerede som en solid start på anden del af SLAM-IT, som for alvor fik folk i gang.

Derefter kom aftenens eneste rigtige skuffelse… afsted mod baren for at købe den officielle SLAM-IT drink. Fin drik, smagte godt, men gud-fri-mig-vel om del ikke blev serveret i et normalt plastisk glas. Der blev vi skuffede! Hvor var RED SOLO CUPS blevet af?! De var der jo så fint til Primes Distortion show dagen før. Men vi gjorde det eneste naturlige; drak drinken og købte nogle flere…

Siamese var de næste på programmet. De indtog den store scene, og havde på dagen valgt at holde release fest på deres nye album ”Shameless”. Det var nok også her vi så flest folk samlet i salen i løbet af aftenen.

Aphyxion (+ BEN). Foto: Aleg-One

Efter de havde skabt en gedigen fest fik vi dødstæv af APHYXION, som sammen med CABAL var aftenens hårdeste indslag, uden det brød med SLAM-IT’s lidt blødere tema. Derefter stod den på poppunk fest med State Champs! Blink-182 var det ikke, men en god fest var det bestemt, og rart se et band fra denne oftest undersete genre får vist, at folk i Danmark er klar på fest!
Derefter tog Crown The Empire over med en jævnt kedelig metalcore koncert (med eleeeendig lyd) inden hovednavnet ISSUES tog over og sluttede festen af.

Generelt set en fed fest og en god aften! Det virker til, at Prime havde fået lokket mange vennegrupper afsted, og mange kendte hinanden lidt på kryds og tværs, hvilket skabte en rigtig god stemning med masser af hygge undervejs. Selvom målgruppen nok var mod de yngre, så lod det til, at SLAM-IT ramte bredt. Vi talte alt fra 16-årige piger til 50-årige mænd, som alle lod til at have en god aften. Allerede der er successen hjemme, hvis du spørger os. Så vi glæder os helt sikkert til næste år.

State Champs. Foto: Aleg-One

Men man kan overveje at fokusere mere på eventsne omkring livemusikken for at gøre helheden mere gennemtrængende. Det var fede bands, hyggelig stemning og god musik, men hvis de optrædende ikke lige falder i alle folks smag til næste år, så kunne det være fedt, hvis sideshows som de annoncerede ”pool party”, ”skate show” osv. var mere gennemførte. Derudover, så få det flyttet til en lørdag, så alle kan være med fra start – og så naturligvis red solo cups til de drinks! ;-)

Men vi siger hvert fald tak for i år og glæder os til næste omgang.

Aleg-one & Martin Horn Pedersen