Royal Blood på Roskilde. Foto: Jannie Ravn Madsen

Der er forsvindende lidt hard rock/metal på Orange scene i disse år. Roskilde havde dog gravet et nyt navn op af hatten, som i disse år kan trække det unge publikum mod scenen på trods af, at det ikke er umchi umchi eller obskur indie rock. 

 

Dette band hedder Royal Blood og to-mands bandet bestående af bassist/sanger Michael Kerr og trommeslager Ben Thatcher, høster i disse år mange roser fra både fans, presse og sågar også hos legendariske musikere som Jimmy Page og Dave Grohl, for deres herligt groovede hard rock.

Royal Blood’s groovy hard rock minder på mange måder om en tung og slesk krydsning mellem Queens Of The Stone Age, Led Zeppelin og Muse. Ret cool faktisk!

Royal Blood på Roskilde. Foto: Jannie Ravn Madsen

To mand fremstår på ingen måde af meget på Orange Scene’s enorme scenerum, men musikalsk får d’herrer faktisk fyldt lydrummet ud på ganske fornuftig vis. Michael Kerr får revet godt og grundigt igennem på bassen og lyden er overraskende tung på Orange Scene denne eftermiddag, der endelig får luftet sit PA anlæg ordenligt foran mængden, på den store plads.

Selvom Royal Blood’s musik er groovy som bare fanden og et nummer som “Figure It Out” forstår at sætte gang i en fest, ja så fremstår dynamikken i koncerten også en smule tam, da brugen af kun to instrumenter simpelthen gør koncerten for ensformigt i længden, til at man for alvor bliver revet med, med en dalende intensitet og interesse.

Men hey. Det var sgu da fedt at få noget hard rock på Orange!