Rock/heavy-metal festivalen, Nordic Noise Rock festival, blev afholdt i weekenden på Remisen på Østerbro. Programmet var bredt fordelt blandt nyere rocknavne som Junkyard Drive, Franklin Zoo og SEA, samt de ældre navne som BULLET, Artillery, Tygers Of Pan Tang og Denner/Shermann.

 

BULLET

Bullet til Nordic Noise 17. Foto: Weiss

Fredagens første, og dermed også festivalens første store navn, var de svenske heavy hoveder i BULLET. Bandet der siden 2006 har udgivet 5 studiealbums, de to seneste “Full Pull” og “Storm Of Blades” via Nuclear Blast, var bandet der på Nordic Noise bragte festivalens største show. 

Svenskerne havde medbragt en væg af gamle Marshall stacks, rundsave og en ambolt, alt sammen for at styrke svenskens showelement. 
BULLET har ikke været i Danmark siden de spillede på Metal Magic tilbage i 2014. Så ingen tvivl om at Hofer og co. var ventet. De var således også det navn der hev den største crowd foran scenen på Nordic Noise’ første dag. 

Og de skuffede os bestemt ikke. Med en perfekt, massiv og høj sound gik BULLET til stålet allerede fra første akkord. Dynamikken og groovet fordelt mellem rytmesektionen hos trommeslager Gustav Hjortsjö og bassist Gustav Hector, danner den perfekte bund for bandet’s to leadguitarister Hampus Klang og Alexander Lyrbo, der i solide heavy metal sange som “Pay The Price”, “Stay Wild” og den nye “Storm Of Blades” viser svenskernes sans for klassisk heavy metal. Alt sammen toppet af Hell Hofer’s skærebrænder vokal. 

Bullet på Nordic Noise 17. Foto: Weiss

Originalitet? Nej for fanden da. Ikke det der ligner. Det her er så klassisk heavy metal, som det overhovedet kan blive. Men er det effektivt? Ja, for pokker da. Det er underholdning fra start til slut med et medrivende show, hvor gnister flyver på scenen, en kutteklædt mand kommer ind og slår en hammer tungt ned i en ambolt, og hvor der pludselig dukker et ansigt op bag en af Marshall forstærkerne, der spørg om vi er klar til at rocke. Big time corny, men effektivt og underholdende. Som det nu engang skal være med BULLET, som dog samtidig kvitterer med en håndfuld fuldfede sange på stribe, med den afsluttende “Bite The Bullet,” som en af aftenens sande højdepunkter.

Det var fedt at se BULLET i så relativt intime rammer. Sikke en fest! En rigtig heavy metal fest!

 

 

 
 

Arillery

Artillery på Nordic Noise 17. Foto: Weiss

Det er ikke nemt at komme efter sådan én fest med BULLET, men er der nogen der skal kunne gøre det, må det være danske Artillery, som ovenikøbet havde det es i ærmet, at thrasherne ville spille hele deres debut “Fear Of Tomorrow” for os.

Tilbage i line uppen fra dengang i 1985, da albummet udkom, er kun guitarist Michael Stützer tilbage. Og sanger i nutidens Artillery line up, Michael Bastholm Dahl, har en helt, helt anden klang end bandet’s originale sanger, Flemming Rönsdorf, der sang på “Fear Of Tomorrow”. 

Jeg var således spændt på hvordan det ville fungerer live. Hvordan ville det lyde med Michael’s noget mere polerede klang? Kunne albummet’s råhed klare det?

Svaret på dét simple spørgsmål er: ja, det kunne det sagtens! Faktisk overraskende godt. Michael formåede at tilpasse vokalen rigtig godt, så den rå thrash gik rent igennem.
Men alligevel stod man med fornemmelsen af, at det nu engang er en skam, at der ikke var flere af bandet’s medlemmer fra back then, der stod på scenen denne aften, når det nu var et så legendarisk album der blev vækket til live. Men sådan er det nu engang.

Artillery på Nordic Noise 17. Foto: Weiss

Hvad der dog irriterede mig en hel del i løbet af den ca time lange koncert var, at session-trommeslager Danni Lyse Jelsgaard konstant mellem numrene skulle rejse sig op og pege og råbe, som en galning mod lydmændende for at få skruet mere op i sin monitor. Skete det bare en enkelt gang eller to, var det til at leve med. Men jo længere koncerten skred frem så det decideret kikset ud. Spil nu bare for fann’, for det svinger skide godt, når du bare spiller! 
Og så er det altså ikke første gang jeg oplever det med Jelsgaard. Faktisk kan jeg ikke mindes en koncert jeg har set med ham, hvor han ikke igennem et show har haft problemer med lyden. 

Desværre tyndede det en hel del ud mod slutningen af koncerten. Folk var åbenlyst trætte mod slutningen. Men de hardcore Artillery fans der blev der, fik efter “Fear Of Tomorrow” leveret et par sange mere inden den afsluttende “Terror Squard,” satte et solidt punktum for en ganske udmærket Artillery koncert.