Mer metalfestDen kommende weekend står for døren og faktisk kan man allerede sige, at den sparkes i gang i morgen. I hvert fald hvis man befinder sig i Odense. 

Her sparkes den helt nye metal festival “Mer’ Metal Fest” nemlig i gang på Kansas City i Odense.

I tre dage fra torsdag til og med lørdag, står den på ny musik i en bred vifte af metalens mange subgenre. Man vil kunne finde alt fra brutal død, til old school heavy metal i de tre dage festivalen står på.

MER’ fest er tre festivaler med tre forskellige musiske temaer; Metal, Elektronisk og Rap. Hver festival varer 2-3 dage, og der fokuseres på det musiske mellemlag. Festivalerne er skabt på det grundlag, at både musikerne og festivalgængerne skal udvikle deres musiske oplevelser.

Vi fik en hurtig snak med Claus fra Metal Mekka. En af arrangørende bag den metalliske del af Mer’ fest programmet.

Hvad er idéen bag Mer’ Metal? (jeg kan forstå der også skal laves Mer’ Rap og Mer’ electro?)

Kansas står for konceptet bag festivalrækken. Vi kommer kun til at være involverede i metaldelen!

For vores vedkommende handler det er i særdeleshed, om at eksponere unge/up and comming bands – nationalt såvel odenseanske. Danmark er ved at drukne i fantastiske bands med en hunger efter at sætte deres stempel på metalscenen, og den mulighed vil vi gerne være med til at give dem. Det var helt vildt inspirerende at modtage alle bandansøgningerne. SÅ MANGE fede bands. Hverken os i Metal Mekka eller Kansas City kunne få armene ned. Derudover, så er jeg af den tro, at mødet mellem en masse mennesker, der elsker metallen vil skabe inspiration, forbindelser, venskaber, nye bands, gode historier etc. – som alt sammen styrker fællesskabet + lysten til at skabe.

Hvordan har I udvalgt bands?

Vi bookede ud fra, hvad vi synes lød fedt. Dygtige, sultne, med KÆRLIGHED til musikken etc. Vi har meget gerne ville præsenetere et program, som er alsidigt. Skal være noget til alle fans. Ikke, at vi er nået ud i alle kroge af metal landskabet.

Hvad kan folk forvente af festivalen?

Godt spørgsmål!: Umiddelbart: 14 bands, der kommer og giver den alt hvad de har. Og det er bands, der kun kommer til at hamre deres position fast fordi, at de er så pisse fede. Kansas skaber altid unikke rammer – der er masser af bands, som øver der. Dvs. et hav af glade & festerende mennesker, et sted hvor man kan møde folk man kan lave nye projekter med, alt for mange for- og efterfester i øvelokaler, spontan øvere med bands, god stemning osv. Alt sammen med udgangspunkt i 14 latterligt gode bands, der alle fortjener at blive fejret på scenen.

Hvordan ser du metalscenen generelt på Fyn?

Scenen har det i min optik bedre end i lang tid. Odense boomer af metalkoncerter, opblomstring af fede bands (F.eks. When Water Runs Deep, Panofobia, Encyrcle, Arsenic Addict, Hadron etc.) og en masse mennesker, der virkeligt vil skabe noget. Der sker ting – og der kommer nok snart et stort råb fra Odense/Fyn.
Odense/fyn mangler en cafe eller tilsvarende, hvor folk kan mødes over nogle bajere, men dette vil vi arbejde på!

Info om Mer’ Metal

16. – 18. feb. 2017
Mer’ Metalfest
Præsenteres i samarbejde med Metal Mekka
Forsalg // Partout billet: 40,- (ekskl. gebyr) Dagsbillet: 10,- (ekskl. gebyr)
Dagsbilletter i døren: 80,- kr. (Der kan kun købes dagsbilletter i døren)

Torsdag d. 16. feb. kl. 20.00
Dørene åbner kl. 19.00
Castrensis + Detestation + Deus Otiosus + Fordærv

Fredag d. 17. feb. kl. 20.00
Dørene åbner kl. 19.00
Demersal + Kyrant + Royal Deceit + Silhouette + Steel Inferno

Lørdag d. 18. feb. kl. 20.00
Dørene åbner kl. 19.00
Pectora + Hadron + Hedron + Impalers + Wrath of Belial