Kreator_-_Gods_of_ViolenceMed “Gods of Violence” skal Kreator forsøge at, følge op på det fantastiske forrige udspil “Phantom Antichrist.” En svær opgave og tyskerne fanger ikke altid momentet. 

I kølvandet på “Phantom Antichrist” har Kreator leveret nogle af de bedste metalkoncerter herhjemme i nyere tid. Både på Roskilde Festivalen i 2013, hvor de nedlagde Arena og på Copenhell to år efter i 2015, hvor deres koncert på Helveti, står som én af de største og mest legendariske Copenhell koncerter nogensinde. Det skyldes bl.a. at “Phantom Antichrist” simpelthen bare er et vidunderligt thrash metal album, hvor tonser fræs og de helt skarpe melodier går perfekt hånd i hånd.

“Gods of Violence” starter da også sublimt ud, med en glimrende riff basker i form af “World War Now”. Godt tempo, lækker lyd og et godt sammensat nummer, der synes at ligge godt op til resten af albummet.

Men allerede i det næste nummer “Satan Is Real” går det galt. Noget tyder nemlig på, at Kreator har arbejdet så hårdt på at lave “syng-med-os” sange, at det er gået på bekostning af den gode sangskrivning. Det bliver simpelthen for fadøls pøllet, når de vil have os til at skråle med på en linje som Satan Is Real, som åbenlyst er lavet for at please en stor crowd på en festival. Det virker lettere tragikomisk snarere end egentlig godt. Og det er der altså flere eksempler på i løbet af “Gods Of Violence.”

Når Kreator dog er bedst, er de fortsat den rygende thrash metal konstellation, som vi kender og elsker. Og heldigvis er vi stadig i sikre hænder når “Totalitarian Terror” efterfølgende sender os til tælling, med en solid knytter direkte i vores ansigt. Her bliver vi igen gjort opmærksomme på, at når Kreator vil, kan de skrive thrash med flotte omkvæd. At Kreator også kan groove på dette album bliver vi desuden bekræftet i på “Fallen Brother,” som dog igen halter med sit lettere uinspirerende omkvæd.

Det kendetegner faktisk albummet ganske godt. Fede riffs, og generelt seje thrash sange, der dog flere gange bygger op til halvkedelige omkvæd, hvor man prøver på at skabe den klassiske tyske “syng-med” vibe. Det er en formular, der dog ikke synes at vinde hver gang på “Gods of Violence.”

Opsummering:”Gods of Violence” er altså på trods af et par smuttere som “Satan Is Real”, det lettere kedelige titelnummer, og den nærmest folkede “Hail To The Hordes” et klassisk moderne Kreator udspil. Uden at det er deres bedste. Der bliver prøvet ihærdigt på at skrive thrash med folkelig “syng-med” appel. Nogle gange lykkes det, men det er bestemt ikke hver gang.

Lyt specielt til: “World War Now”, “Totalitarian Terror” og “Fallen Brother”

For fans af: Destruction, Metallica, Megadeth, Sodom

Kreator – “Gods of Violence” udgives via Nuclear Blast