I år var Vintermetal flyttet til om fredagen, nærmere bestemt fredag d. 13! Som tidligere bestod programmet af 4 bands. Igen i år var det et rent dansk lineup, hvor der samtidig i år var solgt ekstra godt i forsalg, men eftersigende skulle have endt, med det samlede antal tilskuere som tidligere. 

Vintermetal 2017 reportage er skrevet af gæsteskribent Martin Horn Pedersen
Billederne er taget af Thomas Ørskov – https://www.facebook.com/orskovfotografi

Electric Hellride til Vintermetal 2017. Foto: Thomas Ørskov

Electric Hellride til Vintermetal 2017. Foto: Thomas Ørskov

 

Electric Hellride

Første band på scenen var københavnske Electric Hellride. Bandet gik på et minut før tid og dejligt var det at se et show komme godt fra start. Lyden var desværre noget lav hvilket naturligvis er træls, særligt som første band, der skal sparke gang i folk.
Der er dog et pænt fremmøde i salen allerede fra start og Electric Hellride spiller da også ganske fint. Der er en del nye sange på setlisten fra det kommende album. Det er måske en del af forklaring på, at det aldrig rigtigt virker som, om der kommer helt gang i publikum. Bandet spiller undervejs ganske udmærket, men det virker som om den sidste energi lige mangler. Da singlen “The Referral Mindset” rammer begynder der dog at ske noget mod slutning af den omkring 35minutter lange koncert. Det hele fik sig lige et løft!
Alt i alt leverede Electric Hellride en fin optræden, som fik startet aftenen solidt ud, uden vi dog blev blæst ud af salen.

 
 

E’nemia

E'nemia til Vintermetal 2017. Foto: Thomas Ørskov

E’nemia til Vintermetal 2017.
Foto: Thomas Ørskov

Aftenens næste band var det lokale band E’nemia, et band som man har skullet kigge langt efter på livescene det sidste år. Faktisk tror jeg ikke de har spillet live, siden vi her på siden anmeldte deres koncert i december 2015 på 1000Fryd.
Band har brugt tiden i studiet, så der skulle gerne snart komme nyt fra dem. Det betød at vi også denne aften fik en masse nye numre på scenen. Den melodiske lyd som altid har været en del af E’nemia, virker til at være den retning, som de har valgt gå 100% efter på det nye album.
Denne aften virkede det til at være en god plan, når man ser på lydbilledet. Det var fangende, men stadig solid core med breakdowns som forventet.
Der er dog udfordringer på scenen.

Frontmand Jimmy har det svært med clean vokalen på de nye numre, hvilket trækker ned i oplevelsen. Heldigvis leverer han en stærk crowl, som giver en store oplevelse.
Bandet vælger at spille ”hittet” “Shadowside” som aftens sidste nummer, til stor glæde for det lokale publikum. Hvad der her er værd at bemærke er, at clean vokalen fremstår langt mere ren og stærk, hvilket giver mig fornemmelsen af, at det måske bare handler om træning og at blive tryg ved de nye nummer, så skal clean vokalen nok komme på plads. Så en fin optræden af E’nemia der gav håb for fremtiden!

 
 

APHYXION

Aphyxion til Vintermetal 2017. Foto: Thomas Ørskov

Aphyxion til Vintermetal 2017.
Foto: Thomas Ørskov

Næste band på scenen er det melodiske dødsmetal band, med rødder i Ribe, Aphyxion. Bandet udsendte i december deres nye album “Aftermath”. En plade som generelt er blev rost og som også har også været i rotation hos undertegnede. Så det var med stor spænding, at jeg så frem til at høre numrene live og se om det kunne løfte de unge gutter det sidste stykke.

Bandet vælger at åbne med et par af de nye numre, som viser de bestemt også virker live!
Bandet skaber som altid en stærk energi på scenen, som ikke kan undgå at blive spredt ud til publikum.
Det er bandet’s 9. koncert denne uge, da de er i gang med et projekt, hvor der spilles koncerter rundt på folkeskoler. Det virker dog på ingen måde til sløve dem ned denne aften. Tværtimod virker det til at have sikret, at bandet nu har helt styr på numrene og dermed leverer både nye og gamle numre i høj, høj kvalitet.

Hvor jeg tidligere med Aphyxion har følt, at det har været godt, men at de havde svært ved de længere koncerter, som aftenens på omkring 55 minutter, så har den større og mere komplekse lyd fra det nye album løst dette problem. Nu er 55 minutter på ingen måde for meget, hvilket blev bevist denne aften i Aalborg, med velspillet dødsmetal og en frontmand i Michael Vahl, der konstant er helt ude over scenenkanten!

 
 

Hatesphere

Hatesphere til Vintermetal 2017. Foto: Thomas Ørskov

Hatesphere til Vintermetal 2017.
Foto: Thomas Ørskov

Aftenens sidste navn, og hovednavn dette år, er Hatesphere!
Hatesphere indtog som altid selvsikkert scenen og med Esse i front, var vi som altid sikret en aften med en god blanding af musik og sjov fra scenen. Og selvom Aphyxion efter min mening leverede aftens mest positive oplevelse, var det tydeligt at publikum nu fik hvad de virkelig ville have. Hvilket bl.a. stod klart ved at vi fik aftenens første rigtige mosh pit langt om længe!
Hatesphere leverer igen denne aften, som altid, tør man næsten sige, en solid præstation.
Med udgangspunkt i grundlæggeren Pepe, har bandet alle år formået, at give en sikker præstation, hvilket har gjort dem til et af landet’s største og mest sikre metalbands.  Efter en solid tur rundt i bagkataloget, bliver aftenens metalfestival sluttet af med “Sickness Within”, hvilket sender publikum glade ud i natten på vej mod Rock Cafeen, hvor Vintermetal har planlagt afterparty.

Vintermetal viser igen, med årets lineup, at det er muligt at samle et stærkt dansk lineup som kan trække fans i Aalborg ud på en mørk januar aften. Så mon ikke folk i det nordjyske allerede nu kan begynde se frem mod Vintermetal 2018?