wardrunaLad os slå én ting fast med det samme. Wardruna er i en liga for sig!

Einar “Kvitrafn” Selvik (tidligere Gorgoroth) har på nu tre albums skabt et musikalsk univers, med udgangspunkt i den Nordiske spiritualisme, så overlegent, at jeg ikke mindes at have hørt noget tilsvarende før.

Alle tre albums med Wardruna tager udgangspunkt i Elder Futhark runerne og den seneste udgivelse er ingen undtagelse.
Wadruna’s dark ambient folk tages til nye højder på projektets tredje album “Runaljod – Ragnarok”.

Men brug af alternative lydformer som “sten”, “birketræer”, “vand”, “brændende fakler” og sågar dyrelyde, kombineret med hjemmebyggede instrumenter med udgangspunkt i vikingetiden, store blæsere, mundharper, oprindelige ramme trommer og stort anlagte kor-arrangementer, forener Einar “Kvitrafn” Selvik den nordiske natur, med flotte melodier, som ingen andre før har kunnet gøre så flot og så veludført som Wardruna på dette album. Det er til at forstå, at folkene bag Vikings-serien, har valgt at bruge netop Einar “Kvitrafn” Selvik’s musik som soundtrack til serien!

Igennem i alt 10 numre bliver vi taget med på en mørk rejse ind i den nordiske sjæl og her bliver vi faktisk indtil albummet slutter. Mørkt, skræmmende, men samtidig også utrolig smukt, fordi Einar formår, at skrive de helt store melodier. Det er nummeret “Odal” et glimrende eksempel på.

Dette er ikke metal, men bandet begynder stille og roligt at spille på flere og flere metalfestivaler. Og man forstår det godt. Mørket som dette band skaber, er som skabt til metalfolket på en mørk aften, hvor knitrende brændende fakler får lov til, at lyse nattehimlen op til tonerne af Wardruna!

Opsummering: Mørkt, skræmmende og samtidig enormt smukt! Wardruna er lyden af den nordiske sjæl og på “Runaljod – Ragnarok” tager de projektet til endnu større højder, med alternative lydformer og instrumenter!

Lyt specielt til: “Odal”, “Tyr”, “Raido” og albummet i sin helhed

For fans af: Norden