prettyPretty Maids oplever i disse år deres andet guld år. Fra at spille på små klubber for et skræmmende lille antal publikummer op igennem 00’erne og til nu at spille foran flere tusinde mennesker på festivaler som Wacken og Metal Hammer Paradise, som de spiller her til november. Dette skyldes naturligvis tidernes skiften, at det er blevet cool at høre heavy metal igen og så det simple faktum, at Pretty Maids for alvor har fundet formlen for de stærke sange frem igen! “Kingmaker” er endnu et eksempel på det!

Lad os bare blive enige om, at med udgivelsen af “Pandemonium” tilbage i 2010, kom d’herrer fra Horsens for alvor tilbage på det metalliske landkort. Ikke bare i Danmark, men også i Europa. Som sådan har bandet aldrig været væk, men en kombination af tidernes skiften og at Pretty Maids udgav det rigtige album på det rette tidspunkt i 2010 gjorde, at folk igen fik de helt store øjne op for heavy metal bandet.

Efterfølgende udkom “Motherland” så i 2013. Et svært album at udgive. Svært fordi den skulle følge op på et af nyere dansk heavy metal’s absolutte mesterværker, nemlig “Pandemonium.”

Det klarede de nogenlunde og er altså nu, 3 år efter, så på gaden med deres 14 studiealbum. “Kingmaker”.

Formlen er den samme som på de sidste to albums. Det her er heavy metal, proppet med store melodiske hooks og solide riffs, pakket ind i en moderne produktion.

Som det har været gældende på de seneste album’s med Pretty Maids, er det atter Jacob Hansen, der har stået for producering af albummet. Igen er der blevt arbejdet med, at bringe en moderne kant til den gamle og traditionelle metal form. Det må man sige bandet igen har opnået.
Faktisk vil jeg næsten gå så langt som at sige, at det til tider er blevet næsten for godt og for pænt. Man savner en smule knas og en, til tider, mere upoleret tilgang til sangene. Det er trods alt stadig heavy metal.

Men okay, på en måde forstår jeg dog godt bandet’s valg. Flere af sangene på “Kingmaker” er så melodisk stærke, at en pæn produktion er at foretrækker, for at få melodierne helt i front.

Og det er altså her Pretty Maids i deres senere år har vundet stort. Deres sans for at skrive ørehængere går igen på “Kingmaker”, hvor særligt titelnummeret, “When God Took A Day Off” , “Face The World” og den helt igennem storslåede melobasker “Bull’s Eye” rammer ja, fuldstændig bull’s eye, i sit mægtige omkvæd!

Ronnie Atkins har været mere end normalt aktiv på den europæiske heavy metal scene i de sidste par år. Ikke bare med Pretty Maids, men også med all-star projektet, Avantasia, hvor han har sunget med på flere sange og været med på en flere måneders lang turné, med nogle af verdens bedste sangere. Og med en sangskriver som tyske Tobias Sammet, der om nogen er manden bag flere af power metallens største sange i nyere tid, er der ikke noget at sige til, hvis Atkins har hentet inspiration igennem dette projekt, til sine egne sange med Pretty Maids.
Det synes jeg man kan fornemme. Særligt på førnævnte “Bull’s Eye”, som sagtens kunne være skrevet til et album med Avantasia.

Men alt i alt kommer “Kingmaker” bestemt til at glæde fans af bandet i både Danmark og Europa! Det er der ingen tvivl om!

Opsummering: Med “Kingmaker” fortsætter Pretty Maids, hvor de har været de sidste par år. Ørehængere på ørehængere i et melodisk heavy metal, eller ja nærmest power metallisk univers, hvor Jacob Hansen’s pæne og polerede produktion udgør lydbilledet, til et album fans af bandet nok skal nyde godt af! Bull’s eye af Pretty Maids!

Lyt specielt til: “Bull’s Eye” , “Kingmaker” , “When God Took A Day Off”, “Humanize Me”

For fans af: Nyere tids Saxon, Avantasia, Volbeat og generelt melodisk heavy metal.

Pretty Maids – Kingmaker udgives via Frontier