13900067_10153791378228027_94911445855691449_nPå deres 10. album “Built To Last” pumper svenske Hammerfall atter engang igennem med lyden af true heavy metal eller kort og godt power metal. Noget som de har gjort siden 1997.

Det er småt med overraskelser på “Built To Last”. Faktisk er der slet ikke nogen overraskelser overhovedet. Men det er vel egentlig også det fans af Hammerfall helst vil have. Hammerfall er nemlig nu engang Hammerfall og deres glæde for at spille true metal har været intakt siden “Glory To The Brave” ramte midt i britpoppen’s heyday tilbage i året 1997.

Melodisk heavy metal var dømt ude, men så dukkede et par svenskere pludselig op, ført an af galionsfiguren, Hector, og med ét var heavy metal så småt begyndt at røre på sig igen.

Hammerfall har på deres seneste par udgivelser ikke været nær så tæt på storformen, som ved deres klassiske tre slut-90’er albums “Glory To The Brave”, “Legacy Of Kings” og “Renegade”. Men mindre har da også kunnet gøre det.

Og særligt 2009 udgivelsen “No Sacrifice, No Victory” og den forrige plade “(R)Evolution” har været flittigt spillet på anlægget herhjemme.
Jeg er dog desværre ikke helt så sikker på at “Built To Last” vil opnå samme status. For albummet i sin helhed skuffer i høj grad.

Det virker som en omgang uinspireret Hammerfall, der har kæmpet mere end vanligt, med at skrive de helt stærke melodier, og de helt interessante riffs. Sange som åbneren “Bring It” og helt særligt “Hammer High” og “The Sacred Vow” virker med deres klassiske fuldemands kor og tekster om heavy metal og steel, lettere forpustet og direkte kedeligt og er altså slet, slet ikke i nærheden af noget af det melodiske guld, som Hammerfall tidligere har været leveringsdygtige i, med sange som “Let The Hammer Fall”, “Renegade” og “Hearts On Fire”.

Traditionen tro er det naturligvis en glimrende produktion Hammerfall bringer på bordet endnu engang. Men end ikke en god produktion kan gøre op for, at sangene på dette album simpelthen ikke er nær så velskrevne, som man kunne have håbet på.

Enkelte lyspunkter er der dog. Her vinder powerballaden “Twilight Princess” stort og mon ikke titlen på dette nummer er en hyldest til det klassiske konsolspil til Nintendo “The Legend Of Zelda”, der i 2006 udgav et spil af samme navn. Sangskriver Oscar Dronjak er i hvert fald åbenlys fan af Zelda-serierne.

Man kunne godt have håbet på mere af et navn som Hammerfall. Dette er sgu’ for tyndt, desværre!

Opsummering: Hammerfall når på “Built To Last” slet ikke op på niveau i forhold til deres tidligere udgivelser. Sangskrivningen virker uinteressant og alt for forudsigeligt. Der er tydeligvis blevet kæmpet alt for meget med, at få skrevet de helt stærke melodier.

Lyt specielt til: “Twilight Princess” , “Built To Last” , “Hammer High”

For fans af: Manowar, Primal Fear, Judas Priest
Hammerfall – Built To Last udgives via Napalm Records