12900153_10209221824325512_1451194941_nFemte og næstsidste navn i rækken af The New Shit navne for 2016 er et iskoldt, mørkt og vindblæst møde, med et af de nyeste bud på rå black metal fra Færøerne!

 

For første gang nogensinde i Blastbeast’s historie med The New Shit, er det ikke et egentligt dansk navn, der pryder plakaten til showcasen. Lad os bare sige, at vi plejer rigsfællesskabet med dette navn og dét er i hvert fald bedre end hvad Børsen har formået, hvis vi selv skal sige det!

For vi mener nemlig, at alle danske metal fans, skal have muligheden for at opleve det fantastiske nye black/doom metal band, Svartmálm, der tidligere på året vandt Wacken Metal Battle på Færøerne.

Bandet er endnu så nyt, at et egentligt album ikke er ude endnu. Men i skrivende stund er det på trapperne. Derfor kan vi indtil videre nyde denne helvedes ondskabsfulde liveoptagelse med nummeret “Deytt Ljós” fra black metallerne, da de spillede på Færøernes G! Festival tidligere på sommeren.

Med Svartmálm har færøerne fået sig endnu et navn til at føre den stolte færøske metal tradition videre, hvor særligt kendte navne som TYR, SIC og Hamferd, alle har vist deres værd på de internationale scener.

Svartmálm, der kort og godt betyder black metal på færøsk, skriver sange udelukkende med tekster på deres eget sprog. Sange der alle omhandler temaer som død og håbløshed, og hvor de storslåede omgivelser på Færøerne i stor grad har været en inspiration i sangskrivningen.

Til The New Shit showcasen i både Pumpehuset og på Atlas i januar 2017, er det første gang nogensinde, at bandet betræder en scene i Danmark, så der er ingen tvivl om, at vi glæder os ufattelig meget til denne seance!

Tidligere på året lavede vi et interview med bandet, efter da vandt Metal Battle på Færøerne. Dette interview kan læses her.

Og så er det egentlig bare at glæde sig til januar. For der venter en mørk, vindblæst og generelt kuldegysende oplevelse ud over det sædvanlige, med disse nye færøske black/doom metallere!

Svartmálm har ingen Facebook side, men deres bandcamp kan findes via dette link

Med Svartmálm ombord på New Shit 2016, mangler vi faktisk kun ét enkelt navn for at line uppet for 2016 er fuldendt.

Således kan vi glæde os til koncerter med et så varieret line up som The Ritual, Iotunn, Bæst, Dreich og Svartmálm til The New Shit Showcasene i hhv. Pumpehuset d 7 januar og Atlas d 21 januar 2017