Dreich. Foto: Hans Jørgensen www.nathue.dk

Dreich. Foto: Hans Jørgensen www.nathue.dk

Ondskabdsfuld, nederdrægtig, tung og modbydelig sludge/doom metal direkte ud af K-Town, er juli måneds The New Shit navn.

Tag alt det som Black Sabbath lærte os om langsomme, fængende, melodiske og svingende riffs, og smid det op i en rusten blender sammen med 10 kg weed, et sort sind og en nihilistisk tilgang til livet, og så har du Dreichs dampende maskineri af et sludge-monster, klar til at indtage alle snuskede klubber rundt i verden.

Med en baggrund i K-Town-miljøet omkring Ungdomshuset, er disse gutter ikke uvante mennesker, når det kommer til musik med masser af (ild)sjæl, respekt for historie og rendyrket DIY-tankegang.

Dreich har været flittige i studiet den seneste tid, og har i samarbejde med producer Lasse Ballade (Halshug, Solbrud) blandt andet indspillet nummeret Blood Mortar, der blev udgivet som en split med det skotske band Mares Of Diomedes. Det kan høres her:

Dreich fandt sammen tilbage i 2015 for at hylde mørket og det dystre i verdenen. Ordet ”Dreich” er et skotsk udtryk der betyder netop ”Dystert vejr”, og netop denne sammenhæng er meget klar, så snart man sætter musikken på.

Dreich har i deres ellers korte karriere spillet sammen med bands som Mantar og Nightslug fra Tyskland og Warcollapse og Throneless fra Sverige, og sammenlagt har de over 25 års DIY live-erfaring fra undergrunden.

Det kommer ikke til at gå stille for Dreich i den kommende tid, for til efteråret tager de rundt i Europa, hvor de vil spille i Bremen, Hamborg, Berlin og Amsterdam. De har samtidig planer om indspilning senere på året.

Du kan opleve Dreich på KB18 d. 26 juli, hvor de vil spille som hovedsupport for canadiske Dopethrone! Vi glæder os meget til at Dreich skal sørge for, at vi får en (over)dosis nihilisme og bliver (virkelig) høje på livet.

Besøg DREICH her:

Facebook side

Event til koncert med Dopethrones (+ Bethmoora)