Rising på Roskilde Festival 2016. Foto: Henrik Moberg Jessen

Rising på Roskilde Festival 2016. Foto: Henrik Moberg Jessen 

De danske melodiske sludge metallere havde fået det svære job at spille et hårdtprøvet formiddags publikum op på Roskilde’s sidste dag. 

 

På ingen måde en nem opgave. Men alligevel var fremmødet flot på Pavilion, da danskerne gik på scenen og med det nye anmelderroste album “Oceans Into The Grave” i ryggen burde det være en relativ nem sag for Rising at få gang i Roskilde’s metalpublikum.

Musikken fik da også lov til at tale sit eget sprog under koncerten, men det syntes bare ikke at være nok for publikum denne tidlige eftermiddag kl 14. For skal man have gang i det regnvejrs prøvede publikum på Roskilde, hvilket må være det alt afgørende for Rising, så kræver det mere end bare musikken. På Roskilde er man nødt til at gøre noget mere. Og her er det Morten Grønnegaard’s opgave som frontmand, at få styr på tropperne og sit publikum. I den sammenhæng fremstod Morten Grønnegaard simpelthen for anonym og denne tidlige eftermiddag savnede man så afgjort langt mere interaktion med publikum. Man savnede nerve, indlevelse og publikums inddragelse fra den ellers glimrende sanger.

Sidst jeg oplevede Rising var på Underwerket i Valby for blot en måned siden. I denne lille klub kunne bandet pga. den lille scene og den tætte kontakt til publikum relativt nemt få kanaliseret deres live-energi ud til publikum.
Det er bare væsentligt svære på Roskilde, hvor den mindste scene kan rumme over 1000 mennesker  og når så samtidig publikum er trætte, så kræver det endnu mere fra bandet at få en fest i gang. Og det skal der altså andet end blot et par korpiger til. Men det burde ikke være så svært at få os til at klappe med, eller få nogle knytnæver i vejret. Det var der bare ikke skyggen af denne eftermiddag.

Rising’s musik er perfekt til Roskilde. Men denne eftermiddag var det simpelthen for kedeligt, fordi der ikke skete nok og Rising formåede ikke at få gang i det søvnige publikum.

Se flere billeder på https://www.flickr.com/photos/moberg5/

5-penta