At The Drive-In. Foto: Henrik Moberg Jessen

At The Drive-In. Foto: Henrik Moberg Jessen

Så var det tid til et comeback på Arena. Efter opløsning i 2001, var der et comeback i 2012, men først nu virker de rigtigt tilbage. Den sidste del af den amrikanske tour var blevet aflyst grundet vokalproblemer efter sygdom. Så det, blandet med en forventning om, at bandet ville være ugidelige på scenen, så var det med en vis spænding om, hvad vi ville få.

Koncerten blev startet med fuld smæk på, som satte godt gang i det desværre ret begrænsede publikum på Arena. Var folk mon allerde gået mod RHCP? De der var der fik i hvert fald med “Arcarsenal” en stærk start på showet. Efter et par numre valgte frontman Cedric Bixler at spørge folk, om de vaskede deres røv for ellers skulle de skylde den med deres vandflasker. Det virkede meget mærkeligt.
Når den hårde del af musikken spillede, så virkede showet rigtigt stærkt ogrev folk med. Det blev skabt en fest. En del af numrene sænkede dog også tempoet, blev mere “Post” og artsy, og ført os tilbage til det som bandet var med til at opfinde i sin tid. Problemet er dog, at der er sket meget uvikling inden for post-hardcoren siden. Så den lyd bandet imponered med dengang, gjorde det ikke på samme måde i dag. Det betød ikke det var dårligt, men det satte koncerten lidt i stå blandt folk, selvom bl.a. et rødt scenelys var med til at skabe en smuk adsmofære imens det stod på.
Den kraftfulde del af lyden kom dog stærkt tilbag i slutning af koncerten, og gav på den måde en god oplevelse at gå hjem med. Som nævnt i starten, så var hovedbekymring, om vokalen ville holde. Den virkede heldigvis til virke fint, og var dermed til at sørge for, at At The Drive-In fik leveret en solid koncert denne onsdag aften på Arena, hvor man dog godt, for alles skyld, kunne have ønskede sig flere publikummer. Det stoppede heldigvis ikke bandet i at levere varen.

8-penta

 

 

Anmeldelsen er skrevet af Martin Horn Pedersen

Alle billeder er taget af Henrik Moberg Jessen. Se flere her.