deathangelFlænsende melodisk fræs gøres stort set ikke bedre, end på Bay Area-thrasherne Death Angel’s nyeste skive “The Evil Divide”. 

Fra starten går på “The Moth” og igennem de resterende 9 numre udviser Death Angel et musikalsk overskud, som kun få kan gøre på “The Evil Divide”.

At Death Angel bare er et af thrash metallens aller bedste bands lige nu beviste de gentagende gange sidste sommer. Dels da de pulveriserede KB18, som ingen andre nogensinde har kunnet gøre på samme måde, på det lille undergrunds spillested, og så efterfølgende i lidt større rammer nede på Wacken blot et par dage efter.

Hvad Death Angel gør så godt på dette album er, at de rent faktisk formår at få kanaliseret deres ustyrlige vrede live energi ned på plade, og de gør det med det førnævnte melodiske overskud, som kun få bands i denne stil kan hamle op med.

Men selvom albummet flere steder oser af melodisk overskud, så bliver det aldrig på bekostning af thrash metallens klassiske punkede udtryk. Det er når disse to musikalske udtryk arbejder sammen, at Death Angel for alvor tager afstand fra de andre amerikanske og tyske thrash metal bands lige nu!
Et eksempel på dette er på det herlige nummer “Lost”, der med Mark Osegueda’s nærmest Dio agtige vokalarbejde, simpelthen har skrevet et af de bedste thrash metalnumre i nyere tid. Måske det var sådan noget Essence prøvede at lave på “Prime?” oh well.. her slippes der dog godt fra det.

Efter dette nummer går vi så direkte over i den pumpende “Farther Of Lies”, der både vinder på dens rasende in-your-face drive og på det atmosfæriske mellemstykke.

Og sådan kan vi faktisk blive ved ned igennem hele albummet, der aldrig nogensinde taber dynamikken eller bliver uinteressant. Ja faktisk sad jeg med følelsen af, at jeg godt ville have haft hørt endnu mere efter tonerne fra albummets sidste “Let The Pieces Fall” ringede ud. Og dét er jo bestemt ikke en skidt ting!

Opsummering: Mesterligt udspil fra Death Angel. Bandet viser atter hvordan skarpskåret thrash metal og melodiske hooks helt naturligt kan gå hånd i hånd! Måske et af årets albums? Lad os snart få dem til Danmark igen!

Lyt specielt til: “The Moth”, “Lost”, “Father Of Lies” og “Hatred United, United Hate”

For fans af: Testament, Megadeth, Overkill, Metallica

Death Angel – The Evil Divide udgives via Nuclear Blast