Bersærk på Roskilde Festival 2016. Foto: Weiss

Bersærk på Roskilde Festival 2016. Foto: Weiss

Bersærk er ustoppelige lige pt! I aftes kunne de mærkes på egen krop på Roskilde Festivalens Rising Scene!

 

Det er simpelthen imponerende hvad Bersærk har opnået på ultra kort tid.

Det er ikke mange år siden at vi havde gutterne fra Aarhus med i den første udgave af The New Shit og vupti nu har de lige spillet på Copenhell og i aftes altså på årets Roskilde Festival. Det kræver sin mand på livefronten og det kræver at man har materialet i orden! Begge dele har Bersærk!

På Roskilde Festivalen fik vi atter slået fast, at Bersærk altså bare er noget af det bedste der er sket på den danske metalscene i mange, mange år. For det første giver det bare så helvedes meget mening med et band der synger på dansk, fordi det i hvert fald i Danmark, giver bandet en anden dimension når de spiller live. Og den dimension hedder fællessang. Og for det andet er deres sange melodisk stærke nok til, at de rent faktisk sætter sig efter et par gennemlyt. Noget vi i Danmark heller ikke ligefrem er gode til at skabe. Men det er Bersærk!

Fællessang var der massere af på Rising Scenen i aftes! En scene der denne aften var imponerende velbesøgt af både metalheads og hipter-kids, der skulle smage på metallens sødme på årets Roskilde. Begge fik de startet en solid moshpit, der flere gange gik over i en decideret wall-of-death. Til store glæde for bandet, der kvitterede med store smil og herlig musik!

For undertegnede stod den nærmest på decideret øvelokale lyd, thi man stod helt forrest til koncerten og ikke fik scenens store PA blæst i hovedet. Hvordan lyden var ude på pladsen skal jeg derfor ikke kunne udtale mig om.

Men energien fra publikum denne aften var nok til atter at få mig bekræftet i, at Bersærk er det helt rigtige på scenen netop nu!

Næste stop Orange!

10-penta