africa
På onsdag påbegynder vi en stor rejse her på Blastbeast.dk. Undertegnede rejser nemlig en tur sydpå for at besøge, tage pulsen og deltage i intet ringere end Sydafrika’s udgave af Wacken Metal Battle 2016! 

Hvordan ser Sydafrika’s metalscene ud? For er der overhoved en scene i løvernes land? Kan man tale om en Sydafrikansk lyd? En masse spørgsmål presser sig på og som undertegnede glæder sig til at få svar på på denne rejse! Derfor ser vi frem til, sammen med jer kære metalheads her på Blastbeast.dk, at dykke ned i en af de sydligste dele af verdens metalscene!

Den kommende uge her på Blastbeast.dk vil således, i store træk, handle om Sydafrika og Johannesburg især!

Men lad os her i starten tage udgangspunkt i det det egentlig handler om. Nemlig Wacken Metal Battle 2016!

8 bands er klar til at rive undertegnede rundt i Johannesburg d 28 maj når finalen i WOA Metal Battle Sydafrika afholdes på spillestedet Rumors Lounge.

Hvad der i den sammenhæng kan være interessant for jer læsere her i starten, er at gå på opdagelse i de navne, der er med i finalen. I opløbet til finalen har Sydafrika afholdt 7 indledende runder. Så der er ingen tvivl om, at det store land har mange, mange metalbands!

Kodeordet er død og moderne ekstrem metal!

Lad os se nærmere på finalisterne:

I den helt ekstreme ende af aftenens line up finder vi dødsmetal bandsne VulvodyniaKillatoria, BULLETSCRIPT og Desolation. Alle fire levere de deres bud på dødsmetallen. Vulvodynia trækker på den slammede og gore-delen af den helt brutale død, hvor både BULLETSCRIPT og Killatoria kombinere dødsmetalen med klassiske thrash elementer. Desolation’s groovede og melodiske død frontes af Aldine Venter, der har en dybere growl end flere af hendes mandlige kollegaer!

(Læs mere om de resterende navne under videoerne)

Vulvodynia

Desolation

BULLETSCRIPT

På metalcore fronten er Sydafrika også med i år! Og i den forbindelse, er der ingen tvivl om at prisen for årets dummeste bandnavn går til de groovede deathcore drenge i Zombies Ate My Girlfriend. Disse giver sammen med Subject To SlaughterOctainiumog de proggresive Riddlebreak, deres bud på den moderne metalliske lyd der kommer fra Sydafrika i øjeblikket!

Zombies Ate My Girlfriend

Subjects To Slaughter

Octainium

Riddlebreak