Iotunn. Live WOA Studenterhuset i Aalborg. Foto: Martin Horn Pedersen.

Iotunn. Live WOA Studenterhuset i Aalborg. Foto: Martin Horn Pedersen.

Fredag d. 29 april var dagen hvor årets Wacken Metal Battle Danmark blev skudt igang. I år var Studenterhuset i Aalborg det første stop.

Anmeldelsen er skrevet af vores faste jyde Martin Horn Pedersen.

Wacken Metal battle er et fast årligt event, hvor bands i Danmark spiller sig til muligheden for at spille på Wacken Open Air til august. Der vil de så kæmpe mod bands fra en masse andre lande, om at vinde det den store konkurence ned i Tyskland.
Den danske battle er, efter Aalborg showet, blevet kæmpet på 4 andre spillesteder i landet herunder i Slagelse, København, Aarhus og Herning.

Men tilbage til showet i Aalborg. For det var som sagt her, at battlen 2016 for alvor blev skudt igang! Og efter en kort præsentation fra Livescenen’s arrangør Kasper Molin var vi ellers klar til de 4 første bands: Chronicle, Iotunn, Unseen Faith og Forever Still.

Chronicle

Først band på scenen var Chronicle fra Frederikshavn. Bandet var så tæt på hjemmebane, som det var muligt, hvilket måske var grunden til det ganske pæne fremmøde til de unge thrashere, selvom det var tidligt på aftenen. Chronicle gav os en god og blandet omgang metal, med både blackened elementer, death og thrash. Den trashede lyd var dog den dominerende og blev naturligvis spillet hurtigt. Det stod dog hurtigt klart, at der ikke blev bragt meget nyt til bordet, så det vi fik, var en solid hurtigt omgang thrash med de andre elementer i ny og næ. Det hele blev dog bundet godt sammen af en rigtig dygtig trommeslager, som i hvert fald denne aften var bandet’s klart stærkest omdrejningspunkt, og et område bandet helt sikkert bør udnytte fremadrettet, da han har potentiale til af løfte hele bandet.

Iotunn

Næste band var The New Shit bandet Iotunn. Ligesom da undertegnede så dem på Royal Metal Fest for et par uger siden, led de igen under det kedelige faktum, at vokalen simpelthen ikke slår igennem live. Simpelthen så ærligt, da bandet igen denne aften leverede deres spændende numre, som hver og én kommer godt rundt i genrespektret. Dog altid i den melodiske og storladende ende. Og med det faktum er vokalen altså bare alt afgørende. Bandet får dog alligevel spillet et solid sæt, som viser at der bestemt er muligheder i dem, hvilket de også har vist på plade. De er dog nødt til at få vokallyden til at “spille”, for det er alt afgørende for, at det kan blive rigtig godt live, med den type af metal de har valgt at spille.

Unseen Faith

Metalcore! Yes! En stil undertegnede dyrker i stor stil. På plade havde et hurtigt lyt givet indtryk af en solid omgang death og metalcore. Og vi fik da også breakdowns for alle pengene, krabbe stand og generelt et visuelt udtryk der på alle måder sagde core. Desværre blev der spillet så meget på coren’s helt store klichéer, at det eneste nye under solen, alene var det faktum at bandet tydeligvis er kristen.  Men drengene gav den gas på scenen og får da også godt gang i publikum. De elsker det de gør. Det kan man tydeligt se. Det gør også koncerten ganske udmærket. Men hvis de skal have succes fremadrettet, så er de nødt til at finde deres egen stil ellers forsvinder de hurtigt i en verden fyldt med stærke core-bands.

Forever Still

Aftenen’s sidste band i konkurrencen var Forever still. Bandet var tydeligvis oplagte på at give publikum i Aalborg en solid omgang hard rock.
Desværre er Maja Shinings vokal, ligesom tilfældet var med Iotunn’s sanger, desværre også meget lav i starten. Men da der første bliver skruet op får vi en stærk kvindelig vokal, som fremstår som noget af en kontrast til den råbende vokal vi netop havde hørt i Unseen Faith.
Bandet der har været ude i verden og spille virker tydeligvis hjemme på en scene, hvilket helt sikkert er en fordel for dem. Man kan se de har spillet mange koncerter.
Deres super melodiske hardrock bør kunne ramme et meget bredt publikum.
For undertegnedes egen personlige smag måtte der dog gerne komme endnu mere smæk på. Uden at det ville skade bandets lyd.
Det skal dog blive spændende at følge Forever still, da de helt sikkert har muligheder for blive til noget, hvilket aftenens show bestemt viste!
Derudover er det altid rart at se flere kvinder spille hard rock/metal og dem fik i hele to af i Forever still denne aften. På både vokalsiden og på guitar.
Efter et fint show forlod bandet scenen og dommernes arbejde kunne start.

I løbet af aften spillede også sidste års vinder Savage Machine, samt norske Blood Red Throne, så publikum blev underholdt godt mens de ventede på dommen.

Aftenens vinder i Aalborg blev Iotunn. Så først og fremmeste tillykke til dem! Det skal blive spændende at se hvordan de klarer sig fremadrettet.

Aftenen fik atter vist, at WOA Metal Battle igen har været med til at bringe en masse nye unge bands frem på scenen, som bestemt har en masse at byde på.
Og efter de restende 4 indledende runder er de endelige finalister til braget på Godset i Kolding d 14/5 nu fundet og vi glæder os til at opleve Bæst, Iotunn, Sunless Dawn og Empire Of Doom.