Frank Turner. 1000fryd. Foto: Martin Horn Pedersen

Frank Turner. 1000fryd. Foto: Martin Horn Pedersen

Onsdag d. 27 april havde punk poeten Frank Turner fundet vej til Aalborg.

Nærmere bestemt 1000Fryd. Et sted der naturligvis bliver udsolgt, når man tænker på hvor småt stedet er. Rygter talte om, at der havde været 110 billetter til salg.

Aftenen blev åbnet af support bandet Ducking Punches, der spillede en omgang britisk folk-rock i den hyggelige og lidt bløde ende.
De gjorde dog et fint job i forhold til at sætte noget stemning og få lidt gang i publikum, mens de fik drukket den første øl.

Derefter var det tid til Frank Turner And the sleeping souls. For undertegnet var det med stor spænding, at skulle opleve hvordan det ville blive live. For på pladen fylder punken begrænset i lyden og nok mere i teksten. Men samtidig har han spillet festivaler som Download, Groezrock osv.
For at understrege hvor småt 1000fryd er, måtte bandet taget turen gennem hele publikum, for at komme frem til scenen, hvilket de fleste fans dog virkede til at nyde og bandet tog det meget afslappet.

Frank fortæller fra scenen at det i dag er koncert nummer 1885 han spiller. Det må siges at være en del, og det står da også klart gennem hele koncerten, at han er en mand der føler sig godt hjemme på en scene.

Publikum er kommet for danse og synge. Der opstår hurtigt det jeg vel egentlig kunne kalde en danse mosh og masser af fælles sang.
Det er også her, at det står klart, at selvom bandet er yderst velspillet og Frank ved hvordan han styre et show på scenen, så er det ikke meget punk vi får.
Punk-delen er mest gemt i teksterne, og kan i ny og næ høres i guitaren. Vi får da også lidt punk attitude, da et bandmedlem, efter ca 30 minutter, tager turen igennem publikum for hente nogle øl.

Undervejs får vi også et par sætninger på dansk og en dansk oversættelse af det meget korte nummer ”Eulogy”. Efter en time med meget rolig musik, kommer det lidt mere power på og der bliver moshet og endda crowdsurfet.

Da bandet er ”færdig” fortælle de, at de ikke gider gå ud da det er bøvlet. Så der gåes direkte til ekstranumrene. Her får det hele noget mere power og eskalere til sidste med en crowdsurfende Frank Turner, der synger færdig i publikum’s arme.

Som nævnt tog vi afsted for at se, hvad han havde at byde på. Den stod på god musik, et dejligt liveshow, velspillende musikere og et fedt publikum. Så er du til musikken så bør du se Frank Turner. Er du derimod til den mere klassiske punk bør du måske genoverveje, om du bør tage afsted. Med det sagt, var det som sagt en rigtig god koncert og fedt at se et navn på den størrelse på så småt et sted.

8-penta

Denne anmeldelse er skrevet af gæsteanmelder Martin Horn Pedersen