11174202_944516085597684_7334898908596830163_oFor et par uger siden var undertegnede på Færøerne for at dække Wacken Metal Battle Færøerne! Nu er tiden kommet til at vi skal besøge ligeså smukke Island og dermed har vi gjort klar til anden og sidste omgang af vores lille artikelserie “Nye Nordiske Toner”. Island afholder nemlig Wacken Metal Battle Island d 8/4 og her er vi naturligvis også med!

Når snakken falder på Island’s rock og metalscene tænker mange selvfølgelig på SÓLSTAFIR, Skálmöld og de nye superstjerner The Vintage Caravan . Men Islands scene byder, ud over disse fede navne, på ufattelig meget rigdom rent musikalsk. De har bl.a. en spirrende black metal scene, der netop nu ulmer som en sovende vulkan klar til udbrud. Og så er der de mange fede og varierende navne der er med i årets Wacken Metal Battle Island!

Og det er dem vi sætter et fokus på i “Nye Nordiske Toner pt 2: Island”.

Auðn

Af de mange forskellige black metal navne der netop nu findes på Island, må Auðn siges at være et navn med den helt store fremtid i vente! Et storslået mix mellem det rene kaos og de smukke og gåsehudsfremkaldende melodier danner grundstrukturen hos dette band.
Siden 2010 har Auðn spredt deres mørke atmosfære overalt på Island. Bl.a. som support for Negura Bunget og koncerter på Islands store metalfestival Eistnaflug!

Lightspeed Legend

I den helt, helt anden boldgade finder vi Lightspeed Legend! Her står den på knap så meget mørke, men derimod en omgang forrygende melodiske hooks, der omgående sætter sig på hjernen!
Jeg tør godt vædde på, at disse drenge har en stårslået karriere foran sig! Lightspeed Legend formår nemlig at mikse teknisk kunnen med sublim sangskrivning, så stort set alle kan være med. Ligegyldigt om du er en power metallisk dragejæger, en deminklædt thrasher, et speedmetal hoved eller en moderne core fan, der ikke kan få sit omkvæd poppet nok, er jeg sikker på, at Lightspeed Legend vil falde i din smag. De poppede og riffstærke sange er nemlig vanvittigt effektive!

Churchhouse Creepers

Siger du Island og retrorock tænker du helt sikkert The Vintage Caravan! Men nu er der faktisk endnu et band at holde øje med fra disse kanter. Churchhouse Creepers hedder de. Og ligesom med The Vintage Caravan og en masse andre nyere bands som Kadavar, Blues Pills og Scorpion Child, tager de udgangspunkt i den rene og upolerede lyd, der kendetegner de tidlige 70’er heavy metal- og rockudgivelser. Det kan du bl.a. høre på deres 2015 udgivelse “From Party To Apocalypse”.
Bandet har naturligvis spillet koncerter med The Vintage Caravan, ligesom de også har spillet på Eistnaflug. Sidst bandet var med i Islands Wacken Metal Battle kom de på en flot tredje plads! Det bliver spændende hvor langt de når i år og om markedet for retrorock bands ikke er mættet?

While My City Burns

Her er nogle unge gutter der har hørt sin del While She Sleeps og Heaven Shall Burn. Måske deraf navnet? Stilistisk er det her sat op i den helt klassiske metalcore skabalon. Et vers der brutalt lægger op til et melodisk omkvæd. Frontmand Gauti Hreinsson viser sit værd som en kompetent sanger, der både kan growle dybt, skrige og synge rent. Men om bandet formår at skille sig ud fra mængden af bands i stil med dem er jeg ikke klar over. Ikke desto mindre har While My City Burns skrevet en håndfuld melodiske sange, som bestemt er værd at tjekke ud hvis du er glad for metalcore!

Aeterna

Siden 2011 har Aeterna været aktive på den islandske metalscene.
Hvis du tager et mash-up af 70’ernes progrock, sludge, mathcore og til sidst drysser lidt dystert black metal over det hele, så har du bandets formular.
Det ville egentlig bare være lettere at beskrive dem som et innovativt band, der skider på genrekonventioner. Alt bliver nemlig blandet sammen i bandets sangskrivning og det skæve udtryk virker på én gang frisk og befriende på samme tid. Interessant!

Grave Superior

Et Wacken Metal Battle uden et rendyrket dødsmetal band er ikke en rigtig Wacken Metal Battle. Så naturligvis har Grave Superior sin plads! Er du ligesom grave Superior glad for Cannibal Corpse og Bloodbath, så vil du helt sikkert finde glæde ved disse islændinge. Her står den både på klassisk midttempo og fræsende uptempo død, med en herlig brutal vokal!