D-A-D live på Gimle. Foto: Weiss

D-A-D live på Gimle. Foto: Weiss

For 25 år siden udgav D-A-D opfølgeren til No Fuel Left For The Pilgrims. I 1991 så Riskin’ It All nemlig dagens lys. Og med så ikoniske sange som “Bad Craziness”, “Grow Or Pay” og “Laugh N’ A Half” har Riskin It All fulgt  D-A-D tæt lige siden og er blevet et af dansk rocks største værker nogensinde. Side om side om No Fuel Left For The Pilgrims.

Mandag aften på Gimle i Roskilde lød startskuddet til den lange, lange “Riskin It All For The Pilgrims” turné. En turné hvor bandet vækker begge hovedværker til live hver aften i Europa. Første halvdel af koncerten består nemlig af hele Riskin It All og efter en kort pause vender de tilbage og spiller hele No Fuel Left For The Pilgrims bagvendt. Ligesom på Copenhell tilbage i 2014.

På den danske (festival)udgave af turnéen spiller bandet kun ét album i sin helhed. Hvilket album det bliver, bliver først offentliggjort når scenetæppet bliver trukket til side og det offentliggøres, om det er den gigantiske blå sofa og det gule tapet fra Riskin It All perioden, eller den hvide seng fra No Fuel Left For The Pilgrims, der udgør bandets scenografi til den givende koncert. En sjov idé og en perfekt turné for bandets mange fans!

Koncerten på Gimle var, som D-A-D kaldte det: en “generalprøve”, før bandet imorgen spiller deres første koncert i London.

Se det kan godt være at undertegnede kun var ét år gammel da Riskin It All i 1991 strøg til tops, men dét album står stadig for mig som et af de vigtigste for min indgang til rock- og metallen’s elektriske univers. I og med at Riskin It All var det første fysiske album jeg købte som 8 årig tilbage i 1998.

Koncerten på Gimle mandag aften var derfor en kollosal tur ned af memorylane da tonerne til “D-Law”, “Rock n Rock Radar”, “Day Of Wrong Moves” og en herlig svingende udgave af “Down That Dusty 3’rd World Road” fløj ud over scenekanten.

Der er ingen tvivl om at mandagspublikummet i Roskilde var svære at få gang i denne aften. Jeg antager at manglen på alkohol, en mandag aften i Roskilde må være grunden til, at publikum ikke udviste en større entusiasme. Imponerende nok når man tænker på hvor mange klassikere bandet faktisk fyrede afsted denne aften.

For i over 2 timer lagde D-A-D et sikkert jerngreb om publikum, med deres sange centreret omkring 1989-1991, og hvor kun It’s After Dark, var det eneste nummer der blev spillet ud over de Riskin og No Fuel.

Til tider virkede det dog som om, at enkelte sange blev leveret for langsomt. Og man savnede energi. Eksempelvis gik det ud over Girl Nation, der blev leveret alt for langsomt i forhold til albumversionen. Hvad det skyldes ved jeg simpelthen ikke?

Men med Dizzy Mizz Lizzy’s eksploderende tilbagekomst og Volbeat’s gigantiske succes i udlandet, ja så ER D-A-D simpelthen nødt til at ryste posen for fortsat at holde interessen stor. Dét gør de altså med denne turné der rammer perfekt ned i den danske festival-sommer!

“Riskin It All For The Pilgrims turnéen” kan jeg allerede nu spå til at blive en sand triumf for bandet og deres mange fans, der har fulgt dem i alle disse år!

Snyd ikke dig selv for den, selvom det måske betyder en tur på Grøn Koncert til sommer! Puha… hvad man ikke gør for dén oplevelse!

8-penta