GirlPowerDatoen siger 8 marts og vi mænd ved jo naturligvis godt hvad det betyder! 

Undertegnede har i den forbindelse samlet en håndfuld af scenens stærkeste kvinder, som langt hen ad vejen sparker røv på deres mandlige kollegaer.

Keyword: GIRL POWER!

 

Girlschool

Man kan ikke sige kvinder i metal, uden at nævne Girlschool! Som Lemmy sagde, da flere af sine mandlige kollegaer undrede sig over hvorfor Motörhead tog Girlschool med på turné i starten af 80’erne: “de er bedre end jer, motherfuckers!”
New Wave Of British Heavy Metal’s grand ol’ ladies!

 
 

Floor Jansen (Nightwish, Revamp, After Forever)

Hun er og bliver bare en af verdens absolut bedste sangerinder. Med alt fra growl, opera, og mellemregister vokaler har den populære Nightwish vokalist sikret sig en plads blandt tidens største sangerinder. Nightwish har efter min helt egen personlige mening aldrig lydt bedre end de gør nu, og det kan de takke den mægtige hollænder for!

Doro

Det vil ikke give nogen mening ikke at nævne Doro her. Naturligvis skal den læder-klædte tyske heavy metal udgave af Sanne Salomonsen have en god gang credit for sit virke på heavy metal scenen. Som frontkvinde i Warlock i starten af 80’erne og siden med sit soloprojekt Doro har hun sørget for fadbamse heavy fester gang på gang hun har stået på en scene! Ligeledes har hun sørget for, at vi der tager på Wacken år efter år, i hvert fald ikke glemmer udtrykket “we are” (om det så er godt eller skidt vil jeg lade dig om at vurderer!)

Elin Larsson (Blues Pills)

Elin Larsson ligner på papiret et lille og skrøbeligt menneske. Men når hun står på en scene i front for Blues Pills, bliver svenskeren antændt som en regulær energibombe, med en kæmpemæssig kraft bag sin soulede vokal. Flere gange er vi blevet revet rundt af frontkvinden, der er bakket solidt op en den suveræne rytmegruppe der udgør Blues Pills!

Angela Gossow (Arch Enemy)

Et regulært vilddyr! Don’t fuck with her! Angela har i sin tid med Arch Enemy igen og igen bevist, at growl bestemt ikke kun er en mandlig disciplin! Med flere enorme kraftpræstationer bag sig, er hun om nogen et bevis på rendyrket og fandenivoldsk girlpower! Irriterende at hun ikke længere er med i Arch Enemy, men et hurtigt shoutout til hendes overtager, Alissa White-Gluz, skal der også lyde!!

Heidi Shepherd & Carla Harvey (Butcher Babies)

Okay, boys will be boys! Så naturligvis kan vi ikke runde en blog om kvinder og metal af, uden et hurtigt skriv om Butcher Babies. Aldrig har jeg oplevet så mange mænd stå med deres smartphones i vejret, som da Heidi og Carla aka Butcher Babies slangede sig rundt i catsuits på Copenhell’s Pandæmonium scene sidste år. Ligesom med førnævnte Angela Gossow er også disse to kvinder et udtryk for en voldsom energiudladning. Butcher Babies spiller i øvrigt på Loppen d 28 april!