iotunnFrisk fra studiet er Iotunn klar som vores andet The New Shit navn for 2016!!
“The Wizard Falls” er titlen på debut EP’en fra københavner bandet Iotunn, som er det oldnordiske navn for en “jætte”.  Og her er der altså dømt bombastisk metal med de helt helt store armbevægelser!

Smid genrer som heavy metal, thrash, prog, død, black og power metal ned i en stor sort gryde. Rør det sammen, lad det koge og så med ét vil Iotunn rejse sig for øjnene af dig!

Old school lyden har fået et pift af new school og det kan vi takke troldmændende i Iotunn for!

D’herrer Benjamin Jensen på vokal og bas, Bjørn Wind Andersen på trommer, og guitaristerne Jesper Gräs og Jens Nicolai Gräs har været en tur i studiet hos the grand old man Flemming Rasmussen (Metallica, Morbid Angel og Blind Guardian) for at indspille EP’en “The Wizard Falls”.
Det er der kommet et herligt friskt udspil ud af. Bestående af i alt 5 episke sange.

Tænk i den forbindelse Accept møder Helloween på en blind date arrangeret af Symphony X og Slayer!

Iotunn er et herligt pust til en scene, der ellers elsker at arbejde i kasser. Bandet bryder nemlig med flere subgenre konventioner og giver det hele en ny og frisk kant. Det er melodisk, men stadig med en god del tyngde og en sans for det hurtige og flænsende riffarbejde! Læg dertil Benjamin Jensen’s sans for episke fortællinger i sin power metalliske highpitch vokal!

Imponerende nok formår Iotunn faktisk at ramme HELE den to mand høje stab her på Blastbeast.dk’s redaktion. Hvor mange gange dét er sket kan faktisk tælles på en hånd. I der har fulgt os siden starten ved hvor meget Alexander Kolby elsker power metal!

Vi er helt sikre på, at med Iotunn’s sans for sangskrivning, vil det her foretagende have noget stort i vente! Og første stop på den vej er ved årets danske Wacken Metal Battle!