De canadiske sejrsherrer i Cancer Bats var atter vendt tilbage til de kolde danske breddegrader, for at levere fest, højt humør og positive hardcore-vibes til intim-koncert på Beta!

Alle fotos af Henrik Moberg Jessen (se flere HER)

 

EVRA. Foto: Henrik Moberg Jessen

EVRA. Foto: Henrik Moberg Jessen

EVRA

Den lokale support kom fra ingen ringere end de fremadstormende hardcoreknejte i EVRA, der i aftenens anledning stillede op i en lettere amputeret tilstand. Trommeslager Nicholas og basssist Ole var nemlig på tour med deres andet band Woes, så der var afløsere med på scenen denne aften. Og af frygt for at lyde blasfemisk over for de gode gutter, så fungerede denne konstellation faktisk ganske udmærket. Lyden var krystalklar og guitaren havde fået et ekstra skud fuzz og distortion, hvilket klædte deres lydbillede rigtig godt. Specielt det tungere nummer ”Enola” fungerede fejlfrit og til punkt og prikke.

Evra er et dejligt band, og de spillede en pisse fed koncert, der, til trods for komplet stilstand blandt publikum, fik formået at varme os rigtig godt op til den canadiske hardcoretornado vi skulle opleve senere på aftenen.

8-penta

 

 

 

Lord Dying. Foto: Henrik Moberg Jessen

Lord Dying. Foto: Henrik Moberg Jessen

Lord Dying

Hvis man kan kalde koncerten med Evra en lettere amputeret oplevelse, så må Lord Dyings opstilling her til aften være komplet amputeret. ”Hvor er bassisten?” hørte man flere sige inden de gik i gang. Svar på spørgsmålet fik man aldrig, men manglede – det gjorde han. Også lidt af en skam, for når man spillet tung sludge metal, så er bas altså en stor bestanddel af sit lydbillede, så det kunne både ses og mærkes på deres koncert.

Og hvis man ser bort fra at Lord Dyings sangskrivningsformular nok er lige lovlig ensformig fra nummer til nummer, så er det ret effektivt riffmageri vi har med at gøre her! Specielt nummeret med den mundrette titel ”The Clearing At The End Of The Path” var et fedt indslag.

Lord Dying fastholdt publikum med deres tunge sludge metal, men formåede desværre heller ikke at få os op i det røde felt. Måske folk ligefrem sparede på kræfterne?

 

6-penta

 

 

 

Cancer Bats. Foto: Henrik Moberg Jessen

Cancer Bats. Foto: Henrik Moberg Jessen

Cancer Bats

Min kærlighed til dette band kender ingen grænser. Så er det sagt. Jeg fastholder gang på gang at de er i en liga for sig, både når det kommer til at skrive fængende numre, at have en positivt smittende state of mind og levere shows af ufattelig høj energi og kvalitet. Koncerten på Beta blev ingen undtagelse!

Skal man endelig trække Cancer Bats lidt ned, set i forhold til tidligere oplevelser, så kunne man godt lidt mærke at denne lange tour var ved at være forbi. Frontmand Liam Cormier stormede stadig rundt på scenen som han plejer, men det var lidt som om energien kørte på de sidste dampe frem for den fuldstændig betingelsesløse udladning man plejer at se fra ham. Men med dét sagt, så er der stadig få der kan hamle op her. Vanen tro har Liam en masse positive og yderst underholdende ting at sige, om at være på besøg i Danmark. Fx at de altid bliver mødt at en horde af ”Dane-boners” foran scenen. Et lettere overtræt øjeblik opstod også, da en gæst havde lagt sin hoodie på scenen, og Liam helt forbløffet tager den på og spiller et nummer med hætten snøret helt ind, overrasket over at der altså normalt ikke er garderobeskift.

Setlisten var tæt på perfekt, og det var i særdeleshed en headliner værdig, i forhold til deres seneste besøg sammen med While She Sleeps, hvor tjansen blev delt mellem de to. Hele 19 numre fik de kørt af i en ren tour de force af sydstatssmittet hardcore bøllerock!

Publikum kvitterede ligeså med store smil og energiudladning foran den intime scene, og da koncerten var slut, var der high fives til alle, og en sludder i merchboden til dem der blev hængende.

Please Cancer Bats, never change.

9-penta