En aften i den helt brutale dødsmetal tegn var hvad der ventede os i Lille Vega, på en råkold mandag aften i januar. 

Fremmødet bar da også præg af, at folket ikke rigtig havde lyst til at bevæge sig ud på en mandag. Kun et ca. halvt fyldt Lille Vega tog imod de tre dødsmetal navne, der ellers hver og én leverede udmærkede koncerter.

 
 

Aborted

Aborted. Lille Vega. Foto: Weiss

Aborted. Lille Vega. Foto: Weiss

Første nedslagtning skulle ske med belgiske Aborted. Og selvom bandet undervejs havde lige rigeligt nok med tekniske problemer, blev der leveret en omgang brutal dødsmetal med rigelige mængder af breakdowns til de fremmødte.

Deres mikstur af teknisk dødsmetal og grindcore var den perfekte måde at starte aftenen ud på og selvom frontmand Sven De Caluwe på scenen ligner én der kunne slå os alle sammen ihjel, vandt bandet denne aften faktisk på de store smil og deres åbenlyse glæde over at stå netop her i Danmark, denne mandag aften. Det er længe siden jeg har set et dødsmetal band virke så glade for at stå på en scene. Det klæder den ellers så brutale musik.

Og så tog jeg i øvrigt mig selv i flere gange bare at stå og glo på det massive trommespil af  Ken Bedene. Imponerende hvordan den mand fuldstændig uforstyrret og i en teknisk overlegenhed spiller Aborted’s rytmesektion til ren perfektion.

Udmærket start der uden de tekniske problemer havde været endnu bedre!

7-penta

 
 

 
Septic Flesh

Septic Flesh. Lille Vega. Foto: Weiss

Septic Flesh. Lille Vega. Foto: Weiss

Og så var der ellers dømt læder og teatralsk symfonisk dødsmetal fra det græske. Mit første møde med Septic Flesh blev også et lidt af et højdepunkt på aftenen. For selvom jeg ikke kender deres musik så forfærdelig godt, så blev jeg alligevel draget ind i bandets på én gang både ekstreme, men også betydelige melodiske univers.

Desværre var det symfoniske aspekt hos bandet ikke så gennemtrængende som jeg havde håbet på, men det skal jeg så love for, at det visuelle gjorde op for.

For som frontmand og bassist Seth Siro Anton stod der, i hvad der lignede en rustning lavet af læder var det teatralske aspekt i bandets performance i hvert fald til at føle på. Man kan så altid diskutere om der ikke gik lidt for meget Manowar i den, men det er jo en smagssag.

Septic Flesh stod i hvert fald for aftenens bedste showmæssige underholdning og dét skal man bestemt også tage hatten af for!

8-penta

 
 

 
Kataklysm

Kataklysm. Lille Vega. Foto: weiss

Kataklysm. Lille Vega. Foto: weiss

Teatralsk show var der naturligvis ikke skyggen af, da Kataklysm gjorde sin entre. Her var der som altid dømt no-bullshit-in-your-fucking-face dødsmetal fra start til slut. Nogle kalder det også bare bølledød.

Med tunge riff og ditto tunge grooves slagtede Kataklysm os med deres massive lyd, der i dén grad var massivt med stort M i Lille Vega.

Men der skulle gå et stykke tid før koncerten for alvor kom op i de højder, hvor man med rette kunne sige, at det rent faktisk var virkelig fedt. En sløv og trættende start fra bandet’s side fik ikke sat gang i publikum.
Først midtvejs i sættet begyndte vi at tø op i takt med at Kataklysm for alvor fik skruet op for løjerne.   
Men så blev det faktisk også rigtig godt.

Og da vi nåede slutningen og bandet kastede sig ud i den sjælendt spillede “Open Scars”, “In Shadows & Dust” og “Crippled And Broken” fik Kataklysm sendt os ud i en massiv omgang headbanging og moshpit.

Pludselig var den kolde mandag aften alligevel ikke helt så kold igen!

7-penta