Conan RevengeanceDet seismiske tungere-end-alle-andre hulemands doom orkester CONAN fra Liverpool når nye højder, på hvad der nemt kan betegnes som karrierens bedste udgivelse.

To plader og to EP’er har Conan haft på banen før ”Revengeance” ramte jorden med tonstung kraft. Og skal jeg være ærlig, så selvom at Conan’s lyd og tilgang til ultratung doom både fascinerer og imponerer mig, så har helheden i deres udgiveler været mangelfuld i både lyd, teknik og omfang. Det har dog ændret sig nu.

Tilbage i starten af 2014 fik de nemlig ny trommeslager, Rich Lewis, og ”Revengeance” er frugten af dette samarbejde. Rich Lewis bringer dimensioner til Conan, som jeg ikke engang vidste ville passe til dem – højt tempo bland andet! Det er tydeligt at høre, at der er sket noget i bandet, siden han er trådt til. De er blevet meget vredere, bidske, legesyge og storladne, uden på nogen måde at gå på kompromis med deres slæbende, bastunge og seismiske udtryk. Og hvis jeg skal sige det, så er det ret imponerende både at kunne nå helt ned i mudderet samtidig med, at man står med armene strækket op mod skyerne.

Første nummer ”Throne Of Fire” beviser glimrende hvad denne genfødte Conan er i stand til. Nærmest punkede staccato-trommer og lige så højtempo-riff møder lytteren, og forsanger/guitarist Jon Davis’ og backup-vokalist/bassist Chris Fielding ellers meget messende tilgang til sang, er skiftet ud af vrede råb og growls. Tak for kaffe!

Et  højdepunkt på pladen er andet nummer ”Thunderhoof”, hvor den mere klassiske Conan-struktur får et ekstra skud subtile detaljer der udgør deres variationer i det repetitive doom-univers. Men den reelle helhed i udgivelsen er dét der skal bides fast i. Conan har i særdeleshed fundet sig selv og den røde tråd, og det kan kun gå op af bakke fra nu af.

Opsummering: Conan har med ”Revengeance” både genopfundet sig selv og bygget strukturen på det doom imperium de indtil nu kun har lagt fundamentet for. “Revengeance” er uden sidestykke deres bedste udgivelse i et ellers imponerende bagkatalog.

Lyt specielt til: ’Thunderhoof’, ’Throne Of Fire’, ’Every Man Is An Enemy’

For fans af: Ufomammut, Yob, Suma, Monolord, Electric Wizard

 

”Revengeance” udkommer 29. Januar 2016 via Napalm Records